10k de Vilafranca de rècord amb victòries de Chakir i Galimany

0
1448

Ibrahim Chakir i Marta Galimany són els guanyadors de la novena edició de la 10k, la cursa urbana de deu quilòmetres pels carrers de Vilafranca, que es va disputar diumenge amb la participació de 1.500 atletes, el màxim permès per l’organització, que corria a càrrec de l’Ajuntament i de Fondistes Penedès. La cursa es va complementar amb la tercera edició d’una Mini10k d’1,3 quilòmetres, amb la participació de 2.100 persones.

La 10k va comptar amb un cartell de luxe, tant en l’apartat masculí i com en el femení. S’encetava amb un cap de cursa format per set atletes, que completaven el primer quilòmetre en menys de 3’. A partir d’aquí, el vilafranquí Ibrahim Chakir (Club Atletisme Numantino) va imposar un ritme fort que el va anar distanciant de la resta. A mitja cursa ja duia 14’’ al segon, el teló Dmitrijs Serjogins (Sansi), i 43’ al tercer, Abderrahim El Jaafari (Running Zaragoza). Chakir aconseguiria la seva tercera victòria a la 10k, amb un temps de 30’ 14’’, separat de 24’’ del segon. La 10k és una de les curses urbanes més ràpides del circuit català.

Rècord femení de la cursa

La cursa femenina va arrencar amb tres favorites lluitant pel podi. La que tenia més números per guanyar va arrencar molt forta i va dominar la cursa de cap a cap. I malgrat el vent, Marta Galimany no només es va imposar sinó que va batre el rècord de la prova, deixant-lo en 34’ 11’’ (1’ 10’’ menys que el fet per Hasna Bahom fa tres anys). La van seguir Eva Arias (Ciedad Gimnantica de Pontevedra) i Sara Loehr (Sansi).

Una hora abans havia tingut lloc la Mini Cursa solidària, de caràcter familiar, la recaptació de la qual es destinarà íntegrament al grup de recerca INFADIMED, de la Fundació IDIAP Jordi Gol. La 10k va comptar amb el suport un centenar de persones voluntàries i, abans de l’inici, els Castellers de Vilafranca hi van fer el pilar de 5.