2018, Delegat del Govern de la Generalitat al Penedès

0
924

Segurament el 2017 serà recordat com l’any en què es va aconseguir la constitució de la vegueria Penedès com una de les vuit regions amb què la Generalitat divideix el país, després de més de deu anys de demanda. Ara bé, tots els que vam lluitar per aquest reconeixement polític enteníem que una vegueria comportava moltes coses positives: un millor i major govern del territori i dotar-nos d’una identitat política i administrativa que ens ajudaria a gestionar-nos millor.

Tenir vegueria comporta tenir un Delegat del Govern i tota una sèrie de delegacions de les conselleries de la Generalitat. Sempre hem esperat, per al Penedès, el mateix tracte que la resta de vegueries, i al Penedès esperem el nomenament d’un Delegat i la descentralització a les diverses capitals comarcals de les diferents Conselleries del Govern.

Hem estat immersos en una campanya electoral imposada, marcada per l’aplicació de l’article 155 que ha eliminat l’autogovern de Catalunya i que ataca els pilars de la nació catalana, i ens cal defensar –més que mai– l’estructura territorial de la Generalitat que el 155 també ha esborrat del mapa, amb el cessament de tots els Delegats del Govern de la Generalitat.

Al Penedès hem de ser conscients que no hem tingut mai delegat del Govern i que la nostra vegueria, i el nostre dret a tenir delegat, va ser reconeguda el febrer del 2017. És per això que així que es tornin a nomenar els delegats al territori, hem de defensar el nostre dret a tenir un delegat. Cal que tots els partits que vam donar suport al reconeixement del Penedès com a vegueria ho defensem durant la constitució del nou Govern.
No podem esperar deu anys més.

Jaume Casañas
President del PDeCAT de la vegueria Penedès

FER UN COMENTARI