Una setmana després de la Fira de Santa Teresa, els Nens del Vendrell han tornat a portar a plaça un castell de la màxima dificultat, com és el 4 de 8 amb agulla. El van descarregar dissabte a la tarda al Pla de la Seu de Tarragona, en la diada de l’Espiridió, i ho van fer en primera ronda, sense forçar gens la màquina. Era el setè que completaven consecutivament enguany, i va precedir els 3 i 4 de 8, i el pilar de 6 de comiat, acompanyat de dos pilars de 5 alhora.

Al seu costat, els Bordegassos de Vilanova segueixen passejant el 4 de 8. El van tirar en primera ronda, segurs d’ells mateixos; era el quart i els ha costat, però ja el tenen dominat. Tot seguit, una torre de 7 dinàmica (la setena del curs) i un 5 de 7 de tràmit per donar pas a l’altre moment esperat de la diada, el nou intent de pilar de 6, sis dies després de descarregar el primer en dotze anys. Es va fer silenci a la plaça. El pilar es va carregar amb molta comoditat i semblava que tenia ben resolta la descarregada, amb l’enxaneta ja mirant-s’ho des de fora de la pinya i la quint ja gairebé baix de tot, de manera que quedava poc més que un pilar de 4, però aleshores l’estructura va cedir cap enrere. Als de groc terrós els va faltar un punt més de fons. Tot i així, era el 50è pilar de 6 assolit pels vilanovins, que no és poc (35 descarregats, 15 carregats).
4d8_bordeg_virginia

La Jove de Tarragona va fer la tripleta màgica (3 i 4 de 9 amb folre i 5 de 8), més vano de 6, i els Castellers de Sant Cugat la clàssica de vuit (3 i 4 de 8 i torre de 7).

FER UN COMENTARI