Sota un matí fred, 11º i una mica de vent, diumenge va tenir lloc la 37a edició de la mitja marató de l’Espirall, la més antiga de Catalunya. La cursa va atraure 448 atletes, 401 dels quals la van aconseguir completar.

Només donar-se el tret de sortida es va crear un grup capdavanter, format pel vilafranquí Abde Samaoui i els atletes Iban Mañer i Sergi Enrique, ambdós del Cornellà Atlètic, que van liderar la cursa en tot moment, seguits de ben a prop per Jesús Casado. El frec a frec era constant i la cursa es va presentar competida i emocionant fins al quilòmetre 14, quan Iban Mañer i Sergi Enriquez van canviar el ritme i posaven una marxa més direcció a la meta. Ambdós van protagonitzar una lluita titànica fins al quilòmetre 20, moment en què Mañer se la va jugar i va augmentar el ritme fins a creuar la meta en primera posició. Enriquez va entrar en segon lloc aturant el crono en 1h 11’11’’ i va completar el tercer esglaó del podi el vilafranquí Abde Samaoui, amb un registre d’1h 11’ 52’’.

En categoria femenina l’atleta Jackeline Gómez va encapçalar la cursa des d’un bon començament, posició que no va deixar fins a creuar la meta amb un temps d’1h 30’25’’. La vilafranquina revalida així el triomf aconseguit ara fa dos anys. Ruth Guillem (1h 31’ 54’’) es va classificar en segona posició i la també atleta local Alba Meda (1h 32’ 05’’), en tercera.
dsc_8632

Prèviament al tret de sortida de la cursa es va fer un minut de silenci molt entranyable i emotiu en homenatge a dos grans col·laboradors de la mitja vilafranquina: Juan A. Barros i José Luis Lassa.