VeC vol que l’Ajuntament reclami les aportacions pendents de la Generalitat a les llars d’infants

0
2071
Ramon Arnabat i Toni Peñafiel, regidors de VeC a l'Ajuntament de Vilafranca.

Vilafranca en Comú (VeC) ha anunciat que presentarà una moció al ple instant el consistori a reclamar els imports que la Generalitat ha deixat d’aportar des del 2012 per al cofinançament de les llars d’infants. La formació ha calculat que la Generalitat hauria de satisfer a l’Ajuntament de Vilafranca un total d’1.446.900 €, corresponents al cofinançament de les 371 places autoritzades dels cursos 2012-13, 2013-14 i 2014-15, a raó de 1.300 euros per plaça.

La reclamació proposada per VeC se sumaria a la que han iniciat una trentena de municipis catalans, que ja han obtingut sentència favorable del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), perquè la Generalitat aboni les quantitats no assumides.

Els regidors de VeC han lamentat que el govern local “no es queixés d’aquesta situació, que perjudica les arques municipals, però també suposa un greuge per a les famílies que fan l’esforç de cobrir la part corresponent del finançament”. “Això és una mostra de deixadesa del govern”, ha manifestat Ramon Arnabat, que considera que “segurament hi influeix la coincidència de color polític amb el govern català dels darrers anys”.

“No entendríem que el govern municipal prioritzi els interessos de partit que els dels vilafranquins”, ha dit Toni Peñafiel. Els regidors lamenten que amb aquesta situació s’estiguin perdent oportunitats d’inversió per a la vila. Apunten que si la llei s’hagués mantingut entre 2011 i 2017, la responsabilitat de la Generalitat amb les llars d’infants hauria estat de 2.893.800 euros, quantitat que s’aproxima a la inversió anual de l’Ajuntament. D’altra banda, el conistori ha aportat, per cobrir el que ha deixat d’abonar la Generalitat, fins a 933.137 euros, xifra que supera el cost de manteniment del conjunt de les escoles municipals de Vilafranca.

FER UN COMENTARI