Més d’11.000 vilanovins surten al carrer per participar a les comparses

0
1699

Un total d’11.280 persones van omplir diumenge al matí i migdia els carrers de Vilanova de festa, amb la celebració de les comparses. Les batalles de caramels entre les 136 banderes de 66 entitats diferents no van parar en tot el matí pels carrers de la ciutat, fins a arribar al punt àlgid a la plaça de la Vila. Enguany, per primera vegada, la FAC va programar set guerres d’adults enlloc de les cinc que es feien els darrers anys, que van permetre esponjar les entrades a la plaça de la Vila. En total, es calcula que es van llançar unes 97 tones de caramels.

Acte de protesta

Les comparses, l’acte més emblemàtic del carnaval vilanoví, no es van escapar de la situació política que viu el país. Com ja s’havia anunciat, més d’una vintena d’entitats van decidir no fer pujar les seves banderes al balcó de l’Ajuntament a recollir la llaçada institucional. Com ja havien argumentat, no volien compartir espai amb alguns polítics convidats que avalen el 155 o que han criticat amb tebior que hi hagi presos polítics. Les banderes que van voler pujar ho van fer sense inconvenients, més enllà d’algunes xiulades. I els que van decidir no fer-ho, es van quedar a peu de plaça cridant consignes en favor de la llibertat. En finalitzar la darrera guerra es va deplegar una pancarta on es podia llegir “Llibertat presos polítics” i molts assistents van exhibir banderoles amb la paraula “Democràcia”.

Com era d’esperar, el color groc va tenir una presència significativa. No només amb llaços a les façanes, sinó també en la vestimenta dels comparsers i fins i tot en el monument al prohom Josep Tomàs Ventosa situat al centre de la plaça de la Vila.

 

FER UN COMENTARI