Aclariment de l’estada de Manuel de Cabanyes a la Granada

0
270

Al núm. 1.829 del vostre setmanari, de 9 de març de 2018, he llegit a l’apartat Tema de la Setmana l’article “Nissaga Cabanyes”, que m’ha semblat excel·lent. Així i tot, m’agradaria fer un petit aclariment com a veí de la Granada que soc.

Al paràgraf que comença amb “Manuel, el poeta…”, hi consta que Manuel de Cabanyes resta enterrat al cementiri de la Granada i no és així. Les despulles del poeta descansen al cementiri de Vilanova i la Geltrú des de 1953, any en què foren traslladades solemnement de la Granada a la capital del Garraf.

Aprofito per afegir que a l’entrada del nostre municipi, per la carretera de Sant Sadurní, al plafó informatiu de fets rellevants i festes tradicionals del nostre poble, s’hi pot observar, entre altres, la fotografia en què les autoritats del moment entreguen les despulles.

Ja per últim, m’agradaria comentar que aquí a la Granada, a l’anomenat nucli antic, tenim un carrer dedicat a Manuel de Cabanyes, que coincideix amb la ubicació de la casa on residí el poeta –que es conserva en perfecte estat– durant la seva breu estada al poble.

Agraint el reportatge del vostre setmanari, rebeu una cordial salutació.

Josep Maria Pons i Colomé
Exregidor de Cultura de la Granada

FER UN COMENTARI