Brosnann Creaciones SL no obrirà finalment els cinemes de l’antic Vila Lauren aquest divendres tal i com havia anunciat fa una setmana. L’empresa, que volia explotar les sales d’exhibició del complex sota el nom comercial de Garraf Cinemes, finalment ha hagut d’ajornar l’obertura sense data concreta.

El motiu, afirmen, té  a veure amb les darreres informacions publicades al mitjà DV Digital, en què s’assegurava que l’empresa havia rebut un requeriment judicial perquè abandonés de manera voluntària les instal·lacions del cinema en un termini de deu dies. Segons aquest mitjà, el Jutjat de Vilanova hauria donat curs a la petició de l’administració judicial de l’edifici, que representa els creditors hipotecaris de l’immoble.

Javier Pereira, administrador de Brosanann Creaciones, nega que hagi rebut cap requeriment per abandonar el complex i explica que la informació ha generat tal desconfiança en el sector de serveis i proveïdors cinematogràfics, que ara demanen unes majors garanties en forma d’avals econòmics que fan inviable la reobertura dels cinemes per aquest divendres.

Batalla per explotar el complex

Brosnann Creaciones assegura que va signar fa tres anys un contracte d’arrendament per explotar el complex durant 30 anys. D’altra banda, els creditors de Lauren Garraf, després del seu tancament el juliol del 2015, es van unir per adquirir l’immoble a través d’una subhasta pública que va convocar l’Agència Tributària. Els creditors, nous titulars de l’immoble, volen dur a terme un projecte propi per explotar els cinemes i, segons Pereira, “no han reconegut en cap moment la validesa del contracte d’arrendament de la nostra empresa”.

“En realitat portem tres anys paralitzats. Durant els dos darrers anys que Brosnann ha disposat el contracte no han fet res per impedir l’explotació del complex i ara veient el suport de la ciutadania que hi ha hagut amb l’anunci de l’obertura no fan més que posar pegues”, denuncia. Pereira ha anunciat que els seus serveis jurídics estan estudiant si emprendre accions judicials per demanar responsabilitats penals en el que qualifiquen de “campanya de difamació”.

Expectatives troncades

La reobertura dels cinemes, que romanien tancats des del juliol del 2015, havia generat molta expectativa entre la ciutadania del Penedès, que esperava poder recuperar el servei de multisales del complex. Davant tot l’enrenou generat, Brosnann Creaciones manté la voluntat de dur a terme el projecte i ha anunciat que la setmana vinent seguirà informant sobre els nous terminis d’obertura.

FER UN COMENTARI