La triatleta calafellenca Alessia Bertolino s’ha proclamat aquest passat mes de juny subcampiona al World Championship Challenge Half en el seu grup d’edat (dones de 45 a 49 anys) a Smarín, Eslovàquia, en la distància de mig triatló. Bertolino va completar els 1,9 km de natació, els 90 km de ciclisme i els 21 km de cursa a peu marcant un crono de 4:55:29.

La calafellenca va pujar al segon esglaó del podi competint amb 129 atletes de la seva categoria en una competició que va aplegar més de 2.500 triatletes de 56 nacionalitats. Va aconseguir aquesta destacada segona posició bregant contra una calor molt alta, les dificultats del circuit i també contra una lesió que arrossega des de fa mesos i que no l’ha deixat entrenar amb la màxima intensitat en ciclisme. Ella mateixa ha reconegut que no s’esperava aquest bon resultat.
Per a Bertolino, la World Championship Challenge Half de Smarín era un test per l’europeu en la distància Ironman, que tindrà lloc a Frankfurt el proper 9 de juliol.

També fa podi als Monegros
El d’Eslovàquia no ha estat l’únic èxit esportiu aconseguit aquest passat mes de juny. I és que, Bertolino també ha pujat al podi del Triathlon Monegrosman, celebrat a San Juan de Flumen, a la comarca dels Monegros. Bertolino va pujar-hi per partida triple. Es va proclamar subcampiona absoluta de la classificació femenina, primera en categoria veterana (40-50 anys), i va marcar, a més, el millor temps parcial en la prova de ciclisme.

Es tracta d’un gran resultat, sobretot si es té en compte l’elevat nombre d’atletes que es van acabar retirant-se a causa de la calor sufocant.

Alessia Bertolino és membre del Team Victory Endurance, entrenadora del club Triathlon Vilarenc Aqua i membre del club Triatló.cat. Nascuda a Mòdena (Itàlia) i resident a Calafell, treballa com a monitora de natació i entrenadora esportiva al centre esportiu municipal VilarencAqua.

FER UN COMENTARI