Alpha Blondy i Hollie Cook, les apostes del Nowa Reggae 2018

0
420
Alpha Blondy, cap de cartell del Nowa Reggae 2018.

Els dies 6 i 7 de juliol torna a Vilanova el Nowa Regga que, amb tretze edicions a l’esquena, s’ha convertit en un dels festivals de referència dels sons jamaicans. Fins a 16 formacions passaran al llarg dels dos dies pel parc de Ribes Roges, on s’espera que hi assisteixin més de 3.000 persones.

Alpha Blondy, de Costa de Marfil, és una de les sorpreses de l’edició d’aquest 2018. Al llarg de la seva dilatada trajectòria ha col·laborat amb prestigiosos grups com The Wailers. Les seves lletres destaquen per la crítica a les polítiques dutes a terme en els països africans i actualment és un dels referents en actiu del Reggae Roots.

Blondy compartirà protagonisme amb l’altra cap de cartell del festival, la cantant britànica Hollie Cook. L’artista, filla del bateria dels Sex Pistols, presentarà el seu nou treball, Vessel of Love, amb què ha aconseguit aparèixer en el top ten de diferents llistes d’èxits del Regne Unit.
El festival també aposta un any més pels soundsystems. Enguany destaquen les actuacions dels escocesos Mungo’s Hi Fi, que oferiran una gran varietat de produccions pròpies influenciades per l’ska més energètic i el rub a dub, i de Rebelmadiaq, amb un propi soundsystem creat de manera artesana.

Solidaritat amb Valtonyc
El Nowa Reggae també inclou en la seva programació el raper mallorquí Valtònyc, condemnat a presó per les lletres de les seves cançons. D’aquea manera el festival es vol solidaritzar amb el cantant, actualment a l’exili, i denunciar la vulneració del dret a la llibertat d’expressió.

Les entrades es poden adquirir a la web del festival (www.nowareggae.com). L’abonament per als dos dies és de 40 euros. També es poden comprar entrades per a cada un dels dies. Les del divendres es venen a 18 euros i les de dissabte, a 30 euros.

FER UN COMENTARI