Als Bordegassos se’ls entravessa la diada a Igualada

0
327

Els Bordegassos de Vilanova van fer dissabte a la tarda una diada per oblidar a Igualada, en què tan sols els va sortir el 3 de 8 inicial. Fins ara els havia sortit tot rodó: infinitat de 4 de 8, un 3 de 8 que ja descarreguen a cor què vols i també la torre de 8 folrada al primer intent. A la capital de l’Anoia, però, se’ls va entravessar la diada i dels tres castells de vuit previstos, es van haver de conformar amb un 3 de 8 que tenen molt ben dominat. El cinquè, ja, de la temporada.

La diada es va tòrcer amb la torre de 8 amb folre, descarregada tot just tres setmanes abans. Va fer llenya amb dosos col·locats, a la primera rebrincada, amb un folre i terços que no van trobar mai el bon encaix. La caiguda va deixar tocada la moral de la colla i la confiança dels més menuts, fins al punt de desmuntar dos dels seus valors més segurs, com són la torre de 7 (que cada setmana descarreguen diversos cops sencera a assaig) i el 4 de 8. Van resoldre l’actuació amb el 4 de 8 i amb dos pilars de 5, un dels quals només carregat. I pilars de 4 posteriors demanant la llibertat per a de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Els Moixiganguers d’Igualada van completar torre de 8 amb folre, el seu primer 5 de 8 i 3 de 8, i els Al·lots de Llevant el 5 de 7, el 3 de 7 amb agulla i el 4 de 7 amb agulla.

L’endemà, diada a Mollet per recuperar confiança, en què els vilanovins van bastir castells de set de gamma alta: 5 de 7, torre de 7 i 4 de 7 amb agulla. Els Castellers de Mollet hi van fer la clàssica de set i els Vailets de l’Empordà i els Castellers de les Gavarres, castells de sis.

FER UN COMENTARI