Aparcament de la platja del Far

0
299

Ens acostem a l’estiu i ja hem tingut el primer tastet del que pot donar de sí la manca de civisme i de previsió quan van de bracet: el divendres i dissabte passat es va omplir de cotxes el passeig –sobre les voreres– al voltant de l’antic pàrquing davant del Ceferino, fins a tocar la barana de la platja. En les dues reunions mantingudes amb l’Ajuntament vam fer unes recomanacions. Creiem que la solució donada a la platja és bona (serà la futura postal de Vilanova) i si es fa ben fet, podem ser un exemple de com esponjar de cotxes un litoral millorant l’accés de les persones.

Pensem que el bus llançadora a la Platja del Far ha de tenir un carril de baixada exclusiu. No hauria de ser cap problema ja que des de l’aparcament dissuasori cap a mar hi ha dos carrils que en arribar al passeig es transformen en un. Que en resti només un per a cotxes 300 metres abans no afecta al trànsit i, en canvi, us imagineu estar parat fent cua per no haver deixat el cotxe en l’aparcament i veure com la llançadora va i ve de la platja del Far amb rapidesa i comoditat? És la millor publicitat a favor de deixar el cotxe. Tot el contrari de si la llançadora queda atrapada al caos circulatori. L’altra llançadora quedarà atrapada, però no més que els cotxes que volen anar cap a Sant Gervasi. La parada de l’aparcament ha de ser confortable, amb bancs i marquesina pel sol. Imprescindible. Probablement, la llançadora a la platja del far haurà de deixar els passatgers abans de passar el pont del torrent per evitar quedar atrapada en el possible embús de la pujada de Sant Cristòfol.

S’ha de començar ja a fer publicitat d’aquests canvis als mitjans del Penedès, l’Anoia i el Garraf i afegir-hi panells indicatius a tota la ronda Europa des de la sortida de la C-15.

Associació de Veïns del Barri de Mar
Vilanova i la Geltrú

FER UN COMENTARI