Aquest cap de setmana el Vendrell viu una nova edició de la seva fira de tardor. Són gairebé 200 anys documentats de Fira de Santa Teresa (des de 1843) que es projecten a l’actualitat en tres dies de màxima activitat comercial i promocional del teixit empresarial de la capital del Baix Penedès, que combina tradició i modernitat, i que es complementa amb un generós programa d’actes culturals, lúdics i socials, que la converteixen en el principal atractiu de la vegueria Penedès entre divendres i diumenge.

El pal de paller de la Fira de Santa Teresa és la seva multisectorialitat, a imatge i semblança de tantes fires disseminades arreu del país que tenen orígens agrícoles i que s’han anat transformant al ritme que marquen els temps. I això és el que en manté l’atractiu per als milers de visitants que cada any reuneix, sobretot si el temps acompanya. A més, per reforçar l’activitat comercial de la vila, a partir d’enguany es trenca amb l’anomalia que el divendres de fira fos dia de festa local i, per tant, les botigues obriran portes.

L’eix sobre el qual pivota la fira vendrellenca és la Rambla. S’hi poden trobar en dues fileres fins a 64 estands de tot tipus, amb 33 expositors de marques de tota mena i cinc d’institucionals, entre els quals un de la Universitat Rovira i Virgili i un altre dedicat als Jocs de la Mediterrània Tarragona 2017. Molt aprop, a la plaça Tobies, s’hi localitzaran tres tipus de companyies: per una banda, unes de noves tecnologies i de diversa índole (com Creu Roja) que disposaran d’espai a tocar del carrer d’Otó Ferrer; al mig, dotze estands de venda de productes d’alimentació (embotits, formatges, coques, etc.); i a l’altre extrem, la zona de Food Trucks, que ja és imprescindible a qualsevol fira, i que comptarà amb sis vehicles que serviran menjar.

Gastronomia a la Rambla
I encara en aquella mateixa zona, davant del Centre Cívic l’Estació, hi haurà la traslladada zona gastronòmica, amb cinc estands amb horari propi (fins a mitjanit) on se serviran vins, caves, cerveses i també degustacions gastronòmiques. És el que abans es podia localitzar a la perifèria de la fira, a plaça de la Sardana, i que tenia caràcter biennal alternant-se vins i cerveses, que ara passa a fer-se tot junt, anualment i a la Rambla. Cada dia a partir de les 8 del vespre hi haurà actuacions musicals per amenitzar la vetllada.

Vint marques de cotxes
Quant a l’activitat pròpia de la fira, encara resta per citar un sector important, el de l’automoció, que per les seves dimensions s’ubica al pàrquing del Pèlag, i que enguany comptarà amb onze concessionaris que representen vint marques (cinc més que l’any passat).

firastateresa2015_automocio
Fira d’automoció a la Fira de Santa Teresa

En paral·lel a tot això, el carrer Dr. Robert acull per segon any la Fira d’Abans, una recreació de com devia ser la fira al segle XIX, amb nou parades i actuacions teatrals. Al carrer dels Cafès s’hi instal·la durant tres dues el carrer de l’Art, amb nou expositors d’artesania. I a la plaça Nova, en continuïtat amb el carrer de l’Art, hi haurà la gran novetat de 2016 que és la fira Fet a Mà.

firaabans2015
Fira d’Abans

Grans espais d’aparcament
D’altra banda, per poder acollir el volum de vehicles que s’hi espera, l’Ajuntament del Vendrell ha senyalitzat tres grans zones d’estacionament, perifèriques però alhora properes al centre, i gratuïtes: el Botafoc, a l’altra banda de la riera de la Bisbal; l’aparcament del Club d’Esports Vendrell; i a banda i banda del torrent del Lluch (al Pèlag).

FER UN COMENTARI