Arxivada la causa contra els alcaldes de Banyeres i Llorenç per les estelades

0
422

Els alcaldes de Banyeres i Llorenç del Penedès, Amadeu Benach i Jordi Marlès, van ser citats el 15 de maig per declarar davant el jutge com a investigats pel jutjat d’instrucció número 6 del Vendrell per un presumpte delicte electoral i de desobediència.

Se’ls acusava de no haver acatat l’ordre de la Junta Electoral que obligava a retirar les estelades i símbols polítics dels espais públics municipals que estiguessin a menys de 100 metres dels col·legis electorals.

Els alcaldes van declarar que no eren els responsable de despenjar l’estelada que onejaven a les rotondes de la carretera TP-2125 durant les eleccions del 21 de desembre, ja que les rotondes són de titularitat de la Generalitat, i consideraven que era l’estat espanyol qui les hauria d’haver retirat, ja que el Govern estava intervingut.

El magistrat del Jutjat d’Instrucció número 6 del Vendrell ha conclòs que no hi va haver cap delicte i ha decidit arxivar la causa contra ells i ha acordat el sobreseïment lliure d’aquest procediment.

La fiscalia li demanava un delicte de desobediència en campanya electoral, que podia comportar penes d’entre tres mesos i un any de presó, la inhabilitació fins a dos anys i sancions de sis a 24 mesos.

FER UN COMENTARI