Un total de 120 cotxes d’autoescoles que examinen a Vilafranca han sortit aquest dimecres al matí de la capital de l’Alt Penedès per participar en la manifestació convocada davant la seu de la DGT a Barcelona, a la Gran Via. La manifestació, organitzada a nivell estatal, se celebrarà de manera simultània a les quatre capitals catalanes per reclamar més examinadors i que se solucioni el conflicte amb la DGT, que ha provocat una vaga que dura des del passat 19 de juny.

Tal com ha explicat Pere Esperó, titular de l’autoescola Esperó, de Sant Andreu de la Barca, actualment la prefectura no disposa d’examinadors suficients per prestar correctament el servei, “el que suposa que la data d’examen s’allunyi de la data de sol·licitud i es vagi creant una pilota cada cop més gran”. Aquesta situació s’ha vist agreujada per la vaga d’examinadors iniciada el 19 de juny, i que té com a principal motiu la negativa a pagar un complement específic a què la DGT s’havia compromès fa uns anys.

Antoni Hernández, de l’autoescola vilafranquina Freixedas, afirma que “ens solidaritzem amb les reivindicacions dels examinadors” però també reconeix que “som nosaltres i també els alumnes els qui n’acabem pagant les conseqüències”.

Explica que el juliol acostuma a ser un mes en què es treballa molt, perquè els joves han acabat els seus estudis i aprofiten per examinar-se. Si un mes normalment es convoquen tres exàmens pràctics, aquest juliol només està prevista una única convocatòria. “Això té conseqüències econòmiques greus per les autoescoles” denuncia Hernández, que assegura que “només reclamem poder treballar amb normalitat”.

FER UN COMENTARI