Els barris marítims del Vendrell ja disposen d’àrees d’esbarjo per a gossos

0
474
Dos gossos a l’àrea d’esbarjo habilitada a Sant Salvador.

L’Ajuntament del Vendrell ha arranjat tres zones d’esbarjo per a gossos a cadascun dels tres barris marítims del Vendrell. Després de parlar amb els veïns per conèixer les seves demandes i els espais que consideraven més adients, s’han habilitat al carrer Isaac Albéniz de Sant Salvador, a l’avinguda del Parlament de Catalunya de Coma-ruga i a un lateral de l’N-340, al Francàs. En cada una s’hi ha fet un tancat, s’hi han col·locat papereres, bancs, així com una font baixa perquè els gossos hi pugin beure. 

Amb la implantació d’aquests tres nous espais, l’Ajuntament vol donar resposta a una reivindicació veïnal dels barris marítims, que des de fa temps reclamen zones d’oci per a gossos com les que ja existeixen al nucli del Vendrell. Precisament el passat mes de març la plataforma Perros de Coma-ruga va lliurar al consistori 2.141 signatures. La seva demanda, però, també contemplava la possibilitat de delimitar un espai a la platja fora de la temporada estival. Una petició que, de moment,  sembla que no tindrà recorregut. I és que, tal com ha recordat el regidor de Protecció Animal, Rafel Gosálvez, “hi ha una ordenança de platges que en prohibeix la seva presència”.

Més de 9.000m2 per a gossos

Aquestes noves zones d’oci per a gossos se sumen a les altres tres que ja hi havia al nucli del Vendrell, situades a Mas d’en Gual, els Còdols i a la Muntanyeta. “En total, estem parlant de 9.000m2 perquè puguin corre i jugar lliurement”, ha destacat Gosálvez, que assegura que amb aquests espais es pretén “millorar la convivència entre aquelles persones que tenen gossos i aquelles a qui no els agraden”.

El regidor també ha anunciat la intenció de continuar creant noves àrees d’esbarjo en altres indrets del municipi que ho requereixin i alhora incorporar millores en les ja existents, com ara instal·lar dispensadors de bosses per recollir els excrements. En aquest sentit, ha apel·lat a l’ús cívic dels seus usuaris, recordant que tot i que l’Ajuntament vetlla pel manteniment i la neteja d’aquestes zones, la recollida de les tifes ha d’anar a càrrec dels seus propietaris.

FER UN COMENTARI