Els Bordegassos de Vilanova es fan amos del 3 de 8

0
229

En els últims deu anys, només en una temporada els Bordegassos havien assolit el 3 de 8 descarregat en més d’una ocasió. Va ser al 2012, quan el van fer per festa major, per Sant Miquel i al concurs (per guanyar-lo). Si anem més enrere, cal recular ja fins al 2004. Aquesta contextualització del que van fer dissabte a la tarda els de groc terrós en la diada Albert Salvany ajuda a entendre l’èxit que suposa haver descarregat per segona vegada enguany el “pare dels castells”. A més, la manera com el van fer ajuda a pensar que n’hi haurà més, i que pot acabar no sent el seu sostre de l’actual temporada.

Els de Vilanova van fer a la plaça de les Cols la clàssica de vuit. Van obrir plaça amb el consolidat 4 de 8 (el vuitè del curs) per deixar per segona ronda el gran repte del dia. Va ser un 3 de 8 en què s’hi estrenava cassoleta (una nena que encara no havia pujat a cap castell de vuit); la construcció va pujar amb bones mides i determinació, amb bon ritme, i donant sensacions de tenir-lo molt per mà. La diada es va arrodonir amb la torre de 7 (amb estrena de parella de quarts) i amb pilars de 5, un dels quals parat a segons per Albert Salvany (fill de l’històric cap de colla que dona nom a la diada).

Els Nens del Vendrell, després del 5 de 8 completat la vigília a Reus, van fer a la capital del Garraf una nova tripleta de castells de vuit, per aquest ordre: torre de 8 amb folre, 3 de 8, 4 de 8 i pilar de 5. Idèntics castells van fer els Moixiganguers d’Igualada, mentre que els Castellers de Lleida van bastir el 4 de 8 (després d’un intent desmuntat), el 5 de 7 i el 4 de 7 amb agulla.

FER UN COMENTARI