Caixes niu per combatre el mosquit tigre i un teatre de pel·lícula, les propostes més votades

0
519
Dotar el Principal d'equipament adequat per a la projecció de pel·lícules, ha estat la segona proposta més votada.

La col·locació de caixes niu per a rats penats, amb la finalitat de combatre el mosquit tigre, i dotar el Teatre Principal d’equipament audiovisual adequat per a les programacions de cinema han estat les dues propostes més votades en la primera experiència de pressupostos participatius. Aquestes dues propostes, i sis més, que han estat les més recolzades, seran les que es duran a terme amb els 150.000 euros que l’Ajuntament destina enguany als pressupostos participatius.

El regidor de Participació Ciutadana, Juan Luíz Ruiz, ha mostrat la seva satisfacció per l’alt grau de participació, han votat 1.900 persones. “Creiem que són força vots, hi ha hagut mobilització d’entitats, ampes… la ciutadania vota perquè sap que els projectes s’executaran”, ha manifestat Ruiz, que creu que “totes les propostes presentades són un termòmetre de les preocupacions de la gent”, tot i que només s’acceptaven idees relacionades amb l’espai públic i els equipaments municipals que costin 30.000 euros com a màxim. En termes similars s’ha expressat l’alcaldessa Neus Lloveras que ha dit que “la gent ho ha percebut bé, hi ha propostes molt interessants, per ser el primer any el balanç és molt positiu”

Les altres sis propostes

La resta de propostes que han rebut més vots i que, per tant, es tiraran endavant són la instal·lació de desfibril·ladors als centres cívics, al casal de la gent gran i al local de l’associació COMPEX; la creació de dues zones d’ombra a l’escola Ginesta; la instal·lació de wi-fi gratuït a la plaça de la Vila i a la platja de Ribes Roges; millorar l’accessibilitat a les platges, col·locant diverses rampes que arribin fins a l’aigua; l’ampliació de dos passos de vianants i el desplegament d’una App per comunicar les incidències a la via pública.

Entre 30 i 49 anys

Un 62% de les 1.900 persones que han participat en el procés participatiu han estat dones i un 38%, homes. La franja d’edat majoritària dels votants ha estat d’entre 30 i 49 anys (62%), seguits de les persones d’entre 50 i 69 anys (22%). Un 11% han estat joves (entre 16 i 29 anys) i un 5% majors de 70 anys.

FER UN COMENTARI