Calafell implantarà la zona taronja aquest estiu

0
582
L’Àngel Guimerà és un dels carrers on s’aplicarà la zona taronja.

Calafell implantarà aquest estiu la zona taronja per afavorir la rotació de vehicles a les zones turístiques del municipi que tenen una alta demanda d’aparcament. La nova zona taronja funcionarà només els mesos de juliol i agost als carrers perpendiculars dels passejos marítims de la Platja i de Segur i al passeig marítim dels barris de l’Estany i de Mas Mel. L’aparcament serà gratuït per als veïns que no disposin d’una plaça particular d’aparcament, mentre que els que sí que en tinguin i vulguin aparcar al carrer, pagaran una tarifa que serà un 50% més baixa. Per a la resta de residents del municipi i per als visitants la tarifa serà d’1 euro l’hora (amb un màxim de tres hores seguides).

La mesura s’ha pres perquè “la demanda d’aparcament a l’estiu prop del passeig marítim és molt superior a l’oferta”, ha apuntat l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, que assegura que el dèficit de places és “greu en molts punts”.

La implantació de la zona taronja arriba després d’un procés que ha durat un any llarg, en què aquestes mesures s’han debatut amb associacions veïnals i de comerciants per aconseguir el màxim consens. Ferré ha manifestat que la implantació de la zona taronja “era imprescindible per gestionar més eficaçment l’aparcament disponible” i ha assegurat que “no persegueix fins recaptadors, només cal veure les tarifes, que són molt baixes”.

No ho veu igual el PDeCAT, principal grup a l’oposició, que assegura que “la situació de saturació es pot produir dos o tres dies però no tota la temporada i, per tant, sí que és una mesura recaptadora”. Consideren que la nova zona taronja no només penalitzarà els turistes i, de retruc, el comerç, sinó també els residents, sobretot aquells que tinguin més d’un vehicle.

FER UN COMENTARI