Uns Castellers colossals descarreguen a Reus la segona torre de 8 de l’any

0
542

Els Castellers de Vilafranca han descarregat aquest dissabte al vespre a la diada del Mercadal, de Reus, la segona torre de 8 sense folre de la temporada. Els verds han completat una diada de primer ordre amb quatre castells de gamma extra, entre els quals ha destacat la torre “neta” en tercera ronda, que ha desfermat grans dosos d’alegria en el rotllo de camises verdes i a la plaça. És la vuitena torre de 8 que descarrega la colla vilafranquina.

Després de començat aixecant pilars de condemna de la repressió policial de l’1-O, com la resta de colles, els Castellers ha obert la diada amb el nou 3 de 9 amb folre i agulla, i segueix sent l’única colla que per ara aquest any l’ha descarregat. Després han anat per la torre de 8, però n’han desmuntat el peu i han decidit asserenar ànims canviant de plans i tirar la torre de 9 amb folre i manilles, ni més ni menys que la 12a que descarreguen enguany. Tot un rècord que encara es pot anar ampliant i que sembla difícil de superar.

I per fi ha arribat el moment més important de la diada. Els penedesencs han arriat una torre més mòbil que en anteriors edicions, però sempre mantenint-la sota control. Amb l’entrada de dosos el fràgil castell seguia movent-se però no es treballa en excés. Després s’ha col·locat la cassoleta i feien pujar l’enxaneta una mica amb retard, donant temps a assentar la torre, sense remenar. Ha estat a l’hora que l’enxaneta encavalcava quan el castell ha fet el moviment més perillós, però l’han salvat molt bé, fins al punt que després de fer l’aleta i canviar el pes de rengle-moment clau-, la construcció ni se n’ha ressentit, A partir d’aquí, l’enxaneta ha baixat com una fletxa, i la cassoleta, deunidó. Treure temps a la descarregada d’aquest castell, però amb finesa, és clau per acabar-lo duent a bon port. Com ha passat. Sense rebrincades en el descens. Excel·lent. Un castell que val per tota una temporada. Un privilegi.

I amb l’alegria d’aquest èxit, han acabat la diada amb el segon pilar de 8 amb folre i manilles descarregat de l’any, després del de Sant Fèlix. Després de les tres llenyes del Primer Diumenge de Festes de Tarragona i de desmuntar el 4 de 9 sense folre a la Mercè, als verds els convenia una diada així. Ara, la recta final fins a Tots Sants torna a fer baixada. Amb reptes pendents com repetir el 3 de 10 i descarregar d’una vegada el 4 de 9 desfolrat, que finalment no han portat a Reus.

En la mateixa diada, els Xiquets de Reus ha fet el 5 de 8, han intentat el 4 de 9 amb folre i han descarregat la torre de 8 folrada, el 3 de 8 i el vano de 5; la Vella de Valls ha completat el 5 de 9 amb folre, el 4 de 10 amb folre i manilles (el primer de l’any), ha desmuntat un intent de 3 de 9 amb folre i agulla i ha bastit el 9 de 8 i el pilar de 7 folrat; els Capgrossos de Mataró han fet la seva millor actuació (3 de 9 amb folre, torre de 9 amb folre i manilles, 5 de 9 amb folre i pilar de 7 amb folre); la Jove de Tarragona ha fet els 3, 5 i 4 de 9 amb folre, més pilar de 7 folrat; i els Minyons han aixecat els 3 i 4 de 9 amb folre, torre de 8 folrada i pilar de 6.

FER UN COMENTARI