El CE Moritz Vendrell es va endur dissabte el derbi penedesenc de la vuitena jornada de l’OK Lliga d’hoquei patins en imposar-se 1-2 a la pista del CE Noia Freixenet. Un derbi intens, amb alternança en el marcador, incertesa fins al final i polèmica.

Els vendrellencs van ser els primers d’avisar amb un xut al travesser de Jordi Ferrer, però el primer a anotar va ser Humberto Mendes per als sadurninencs, després d’una bona recuperació d’Arnau Xaus. El Vendrell va seguir pressionant però sense sort: Roger Rocasalbas va fer un pal i Luis Gil va aturar dos penals a Edu Fernández. Tanta insistència va tenir premi al segon temps, quan una discutida targeta blava a Pere Varias va deixar els locals en inferioritat numèrica, i Jordi Ferrer ho va aprofitar de fort xut. En els següents minuts qualsevol equip podria haver marcat. No ho va fer ningú fins a manca de mig minut per acabar el partit, quan Xixi Creus va fer el segon de falta directa, després que els àrbitres xiulessin una discutida desena falta al Noia. Els àrbitres també es va van cobrir de glòria en ensenyar a Jordi del Amor una blava per protestar, però no el moment de la queixa, sinó després del temps mort demanat per Noia. S’ho devien haver de rumiar.

Sigui com sigui, amb aquest resultat el CE Vendrell se situa sisè i deixa ja molt enrere el mal inici de temporada, en què li va tocar seguits els rivals més durs de la lliga. El Noia, per la seva part, està pagant ara la duresa del seu calendari: ha jugat quatre partits en dotze dies, i tots amb rivals potents. A més, els seus afeccionats continuen de pega: només l’han pogut veure guanyar un dels sis partits jugats enguany a casa.

El Cafès Novell CP Vilafranca Capital del Vi, per la seva part, no va poder fer res davant del Reus (1-7), que es va prendre la seva venjança particular en quedar eliminat a quarts de final de la temporada passada de la CERS.