El film de la japonesa Naomi Kawase, Vision, protagonitzat per la francesa Juliette Binoche, donava ahir dijous el tret de sortida a la vuitena edició del Most, Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava. La gala inaugural, presentada per l’actriu Cristina Dilla, va tenir lloc a l’Auditori Municipal.

Vision serà la primera de les sis projeccions Gran Reserva, una secció que també inclourà en el primer cap de setmana del Most la Palma d’Or del Festival de Canes. La pel·lícula Un asunto de familia, d’Hirokazu Koreeda (Nadie sabe, Still Walking, Nuestra hermana pequeña), candidata del Japó als Oscar, es podrá veure el diumenge 11 a la Sala Zazie. Dimecres arribarà Andrea Motis, la trompeta silenciosa, un film documental de Ramon Tort que l’organització del Most programa com a picada d’ullet al Vijazz.

37 films a la secció Collita

Fins al 18 de novembre 37 films de temàtica vitivinícola competiran a la secció Collita. Entre totes les obres que s’hi podran veure destaquen Revolución líquida, acostament humanista a l’ofici del sommelier a través de tres professionals i de la mà de la inquieta Clara Isamat, directora ja guardonada amb el premi Most l’any 2016 i premiada amb el màxim guardó del Festival Oenovidéo 2018; 40 hectàrees, la terra i el pagès, documental de Pep Puig que reivindica la figura del pagès que treballa la vinya en ple segle XXI, tot acompanyant vuit pagesos i escoltant les reflexions a cau d’orella sobre la seva manera de relacionar-se amb la terra; Grand cru, que segueix al reconegut viticultor d’origen canadenc Pascal Marchand durant un any, 2016, en què la collita a la Borgonya va ser nefasta, fruit de malalties a les vinyes i grans gelades; o El origen, que explica el viatge dels dos sommeliers José Antonio Navarrete i Juan Luis García fins a Múrcia, la regió que els va veure néixer, per recuperar l’orgull dels vins de Jumilla.

Producció fructífera en curts

La secció Brot és una selecció dels millors treballs de l’any al nostre país en format curt. De fet, és la Mostra de Curtmetratges de Vilafranca, una iniciativa original del Cine Club Vilafranca. Aquesta primera setmana de Most tindran lloc dues de les tres sessions, al Teatre Cal Bolet; seran dimecres, 14 i dijous 15 i seran sessions de noranta minuts amb deu projeccions cadascuna.

Most als municipis

Amb la intenció d’escampar-se pel territori, el Most arriba a tres pobles i programa, aquest cap de setmana, tres projeccions en emplaçaments ben especials. L’església de Sant Miquel, al conjunt monumental d’Olèrdola, acull El origen i proposa als participants una visita als cellers, les premses i els cups medievals d’Olèrdola. L’auditori del Local d’Esquerres, a Avinyó Nou, acull la projecció de 40 hectàrees, la terra i el pagès i ofereix la possibilitat de fer una visita a la DO Vinífera, el centre d’interpretació de la vinya en el món iber. Finalment, a Torrelavit es podrà veure el bloc de ficcions del vi, amb Calamity, Lo supero i Bohèmia, i fer una visita al Centre d’Interpretació de l’Aigua.

El festival també arriba a Sant Sadurní, ho fa aquest mateix divendres, amb una sessió al CIC La Fassina sobre la comunicació i la promoció del vi i el cava que comptarà amb la projecció de disset espots.

Més que cinema

El Most és molt més que cinema,  i com a mostra d’això, l’exposició que es pot veure a la Capella de Vinseum Autour d’un verre de vin (Al voltant d’una copa de vi), del fotògraf suís i director de Swiss Wine Valais Gérard-Philippe Mabillard. Consta d’una sèrie de retrats d’estrelles cinematogràfiques en ambients distesos, tots ells brindant amb una copa de vi a la mà.

FER UN COMENTARI