D’aquí a dues setmanes està previst que comencin les obres de rehabilitació de la plaça de la Vila de Ribes. En aquesta primera fase s’eixamplarà la vorera de tot el tram de plaça del costat de l’ajuntament, convertint-la així en plataforma única i oberta al trànsit, i s’integrarà també el nou espai públic guanyat a la cantonada de l’edifici annex de nova construcció (fruit de l’enderroc de l’antic edifici de Can Riba); també s’eixamplarà la vorera existent al carrer Mossèn Andreu Malgà. Així ho ha anunciat el regidor d’Urbanisme, Fran Perona, que ha destacat que amb aquestes obres “es farà molt més accessible l’accés a l’Ajuntament”.

La intervenció té una durada prevista d’un mes i mig, està pressupostada en 69.000 euros, i mentre duri es tallarà al trànsit un tram de la carretera de Sitges que passa just pel davant de l’Ajuntament (des de la plaça del Centre fins al carrer de Mossèn Andreu Malgà). Això farà que els vehicles provinents de la carretera de Sitges que vulguin anar en direcció Canyelles/Vilafranca, ho hauran de fer pel carrer del Pi i l’accés al centre es farà pel carrer de Sant Pere.

Sembla que els terminis d’execució de la primera fase de les obres de rehabilitació de l’edifici consistorial s’estan complint i a finals d’any podrà obrir portes. De fet, aquest mateix octubre l’Ajuntament recepcionarà les obres i ja s’està licitant l’adquisició del mobiliari, que s’adjudicarà abans de dues setmanes.

La segona fase de rehabilitació de l’espai exterior de l’Ajuntament consistirà a adequar l’espai del darrere la casa de la Vila, però això no serà fins que hagin acabat les obres del segon pis i de l’edifici annex.

FER UN COMENTARI