Comunicat d’Esquerra Republicana de Vilafranca

0
191

Fa sis mesos que Catalunya viu sota la dictadura del 155, en què els poders autoritaris de l’Estat espanyol van usurpar els drets i llibertats de la ciutadania de Catalunya per aniquilar l’autogovern i cessar el legítim govern de la Generalitat. En aquest període l’Estat ha dut a terme una gran campanya de repressió i criminalització del moviment popular per la República, empresonant i perseguint els líders polítics i socials. L’existència de presos polítics i d’exiliats en ple segle XXI és una qüestió que hauria de fer avergonyir qualsevol persona amb un mínim de decència democràtica.

Davant l’evidència que estem vivint una persecució per motius polítics i ideològics sense cap base legal, com han demostrat la justícia alemanya, belga i escocesa, i que responen a l’intent d’eliminar un moviment ciutadà pacífic, cívic i democràtic, cal la determinació de totes les forces democràtiques i catalanistes. Per això fem una crida als regidors i regidores del PSC a l’Ajuntament de Vilafranca que de forma pública, clara i contundent rebutgin el segrest de l’autonomia de Catalunya a mans del govern del PP i que facin un emplaçament intern al seu partit per abandonar aquesta via; que exigeixin la llibertat dels presos polítics catalans i el retorn dels exiliats, així com la fi de la repressió.; i que se sumin al front democràtic impulsat pel president del Parlament per la lluita pels drets civils i democràtics.

Així mateix, considerem que el govern de Vilafranca no es pot permetre cap vacil·lació en la defensa dels drets civils, les llibertats individuals i col·lectives i de la mateixa democràcia. La presència al govern d’un dels partits que han impulsat la suspensió de l’autonomia i que han permès la repressió, l’empresonament i l’exili de companys i companyes del govern i de representants de la societat civil, fa necessària aquesta clarificació de posicions.

ERC de Vilafranca del Penedès

FER UN COMENTARI