El Consell Comarcal impulsa un servei de taxi conjunt a l’Alt Penedès

0
312
El ple del Consell Comarcal ha aprovat el conveni per unanimitat.

El Consell Comarcal ha aprovat el conveni de cooperació entre tots els municipis de l’Alt Penedès per crear una àrea territorial de prestació conjunta del servei de taxi a la comarca.

El conveni regula aspectes bàsics com el sistema tarifari, el procediment per a l’obtenció de llicències, com han de ser els vehicles, com s’organitzaran les parades o els mecanismes de concertació del servei per part dels clients.

Crear una àrea territorial de prestació conjunta organitzada i coordinada tindrà importants beneficis per a la ciutadania i per al sector del taxi. Per una banda, les persones que visquin en municipis que no tenen llicències de taxi podran accedir al servei de forma legal i, per altra, els taxistes amb llicència d’un municipi amb poca població podran donar servei legalment en punts d’afluència de persones d’altres municipis. A més, facilitarà la contractació de transport públic a demanda i permetrà que hi hagi servei de taxi a la comarca les 24 hores els 365 dies l’any.

El conseller comarcal de Mobilitat, Alfred Martínez, impulsor de la iniciativa ha explicat que l’àrea de prestació conjunta de l’Alt Penedès “és una iniciativa pionera a Catalunya i serà un referent per a altres comarques”.

FER UN COMENTARI