Consolidació del cava

0
158

Bon senyal, bona salut i bon símptoma, el mercat del cava de l’any 2017. Les xifres que des del Consell Regulador del Cava s’han donat són positives i satisfactòries.

En aquesta consolidació del cava cal distingir dos “grups”. El cava tradicional, de tota la vida, es va consolidant tant a l’interior com a l’exterior; i el cava de diversitat de “gammes” (Prèmium, Reserva, Gran Reserva, de Paratge) es va obrint camí en el mercat.

Aquest avenç també fa que la població de Sant Sadurní d’Anoia i la comarca de l’Alt Penedès es vegin reforçades i sostingudes, pel que fa al món laboral. La majoria de caves sadurninenques i del sector aproven amb bona nota la producció i la facturació, tant nacional com d’exportació. Es pot dir, doncs, que les grans marques (Codorniu, Freixenet, Juvé Camps) tiren de valent a la Unió Europea, els Estats Units, Austràlia, etc.;
i les petites i mitjanes fan un bon paper a l’interior (Catalunya, Espanya).

Després de tot aquest reguitzell de bones notícies hem de tenir present, però, el boicot existent de fa anys i les turbulències polítiques de Catalunya, que vulguis o no entorpeixen.

La consolidació del cava és un fet i ara cal conservar-lo i guiar-lo per una bona senda.
El cava és un producte exquisit i de qualitat
per preservar-lo.

Francesc Carafí Quintana
Sant Sadurní d’Anoia

FER UN COMENTARI