Professionals del Departament de Recerca del Consorci Sanitari del Garraf (CSG) han creat un qüestionari molt breu que permet detectar amb exactitud el risc de caigudes de les persones d’edat avançada. Aquest estudi suposa un gran avenç per a la prevenció de fractures en la gent gran, per aquest motiu ha estat publicat a la revista científica internacional “Plos One”.

El doctor Alejandro Rodríguez, metge investigador del CSG, incideix en què “actualment no es tenen presents les conseqüències que poden provocar les caigudes en la salut i l’autonomia de la gent gran. Hi ha investigacions que concreten que, per exemple, la taxa de mortalitat de la fractura de maluc es troba al voltant del 25%.” Segons Rodríguez, “la majoria de caigudes es poden prevenir, per això aquest qüestionari és un pas molt important per seguir vetllant per la salut dels més grans”.

El qüestionari és fruit d’una investigació d’àmbit estatal que es va iniciar l’any 2007. Durant aquest temps, s’han recollit dades de 772 pacients d’edat avançada (més de 79 anys), dels quals un 28,4% van patir una caiguda durant el primer any de seguiment i un 10% van caure més d’una vegada.

FER UN COMENTARI