Contra la segregació, informació i implicació

0
153

Vilafranca en Comú fa molt de temps que treballa a la vila contra la segregació escolar i en són una bona mostra les mocions que hem presentat al Ple, així com la participació crítica al Consell Escolar Municipal. Però també entenem que la segregació escolar és una part de la segregació social i que no podem atacar-ne una sense l’altra.

VeC es va entrevistar amb la directora del Pau Boada i va assistir als actes convocats per l’escola per escoltar de primera mà la demanda d’un altre grup de P3 i alhora exposar quin era el nostre posicionament al respecte.

La CUP, ERC i VeC ens vam reunir per parlar d’aquest tema i de la segregació escolar a Vilafranca i vam decidir fer un primer pas i demanar informació a l’equip de govern. I fou precisament en el marc d’aquesta reunió informativa quan se’ns va comunicar que ja feia uns dies que s’havia atorgat el segon grup de P3 a l’escola Pau Boada. En aquesta reunió, el representant de VeC va criticar que fins ara no s’hagués facilitat aquesta informació i va reclamar que de cara als propers cursos es donés amb temps suficient, per tal de vetllar per la reducció progressiva de la segregació escolar.

Des de VeC pensem que qui ha d’estar al centre de l’atenció educativa són els nens i nenes, les noies i els nois, i que s’ha de tenir una visió global de la vila per tal d’aplicar estratègies a mitjà termini per combatre la segregació escolar, la social i la urbana. En aquest combat i en la defensa de l’escola pública ens trobarem sempre, perquè sempre hi hem estat i sempre hi estarem.

Comissió d’Educació de VeC
Vilafranca del Penedès

FER UN COMENTARI