Corpinnat versus Vinya-Celler-Masia

0
162

El 10 d’abril es va presentar la marca de qualitat europea Corpinnat, que és el nom que van acordar sis elaboradors per emparar caves fets al Penedès amb unes exigències de qualitat i territori força estrictes.

D’una banda, felicitar al grup promotor: la iniciativa és un exemple de compartir, col·laborar i cooperar, i això exigeix bones dosis de generositat. D’altra banda, com a president de Vinya Celler Masia, com que Corpinnat és una marca col·lectiva i que té una llarga història que empara qualsevol tipus de vi produït a partir de les pròpies vinyes, elaborat en el celler propi i embotellat i comercialitzat sota marca pròpia, proposo una petita comparativa entre dues marques col·lectives que en cap cas són excloents. Les dues marques estan obertes a tots aquells cellers que compleixin les exigències autoimposades plasmades en un protocol de certificació redactat en ambdós casos per Bureau Veritas. El seu àmbit territorial és diferent; per a Vinya Celler Masia és l’àmbit lingüístic, i per a Corpinnat, el Penedès; però dins l’àmbit que comparteixen, Corpinnat com a marca és en conjunt més restrictiva que Vinya-Celler-Masia, llevat del control de la procedència del raïm. Corpinnat només vol designar i emparar vins escumosos. Comentar també que com a nom, Vinya Celler Masia és autoexplicatiu, mentre que Corpinnat no i caldrà explicar-lo.

Per acabar, per si no ens coneixeu, dir-vos que Vinya Celler Masia, associació de vins de collita pròpia de l’àmbit lingüístic català, empara actualment –com Corpinnat– també sis cellers que van iniciar aquesta singladura fa 17 anys a Montblanc un 24 d’abril amb la participació del president de la DO Catalunya, el president de l’INCAVI, el secretari de la Presidència de la Generalitat, el president de Vinya-Celler–Masia i una nodrida representació de cellers, periodistes i gent de la gastronomia, i que segueix treballant per dignificar una manera ben nostra de fer vi i vertebrar el territori.

Francesc Suriol, president de Vinya Celler Masia
Vilafranca del Penedès

FER UN COMENTARI