Corpinnat versus Vinya-Celler-Masia

0
82

El 10 d’abril es va presentar la marca de qualitat europea Corpinnat, que és el nom que van acordar sis elaboradors per emparar caves fets al Penedès amb unes exigències de qualitat i territori força estrictes.

D’una banda, felicitar al grup promotor: la iniciativa és un exemple de compartir, col·laborar i cooperar, i això exigeix bones dosis de generositat. D’altra banda, com a president de Vinya Celler Masia, com que Corpinnat és una marca col·lectiva i que té una llarga història que empara qualsevol tipus de vi produït a partir de les pròpies vinyes, elaborat en el celler propi i embotellat i comercialitzat sota marca pròpia, proposo una petita comparativa entre dues marques col·lectives que en cap cas són excloents. Les dues marques estan obertes a tots aquells cellers que compleixin les exigències autoimposades plasmades en un protocol de certificació redactat en ambdós casos per Bureau Veritas. El seu àmbit territorial és diferent; per a Vinya Celler Masia és l’àmbit lingüístic, i per a Corpinnat, el Penedès; però dins l’àmbit que comparteixen, Corpinnat com a marca és en conjunt més restrictiva que Vinya-Celler-Masia, llevat del control de la procedència del raïm. Corpinnat només vol designar i emparar vins escumosos. Comentar també que com a nom, Vinya Celler Masia és autoexplicatiu, mentre que Corpinnat no i caldrà explicar-lo.

Per acabar, per si no ens coneixeu, dir-vos que Vinya Celler Masia, associació de vins de collita pròpia de l’àmbit lingüístic català, empara actualment –com Corpinnat– també sis cellers que van iniciar aquesta singladura fa 17 anys a Montblanc un 24 d’abril amb la participació del president de la DO Catalunya, el president de l’INCAVI, el secretari de la Presidència de la Generalitat, el president de Vinya-Celler–Masia i una nodrida representació de cellers, periodistes i gent de la gastronomia, i que segueix treballant per dignificar una manera ben nostra de fer vi i vertebrar el territori.

Francesc Suriol, president de Vinya Celler Masia
Vilafranca del Penedès

FER UN COMENTARI