El CP Vilanova guanya la seva segona Copa de la Reina

0
1425
Les noies del CP Vilanova celebrant la victòria (foto: Luis Velasco).

El Calmar CP Vilanova s’ha proclamat avui campió de la Copa de la Reina d’hoquei patins per segon cop a la seva història i ho ha fet en els millor dels escenaris, el pavelló de les Casernes de Vilanova, que des de divendres ha acollit la competició. Les vilanovines feien, doncs, d’amfitriones, i per tant tenien el públic a favor. Però han hagut de suar de valent per superar les tres rivals contra les quals els ha tocat jugar, entre elles les primeres i les segones classificades a l’OK Lliga femenina.

A la final disputada diumenge a la tarda i en un pavelló ple a vessar, les jugadores de verd s’han imposat per 2-1 al Hostelcur Gijón (segon a la lliga), després de remuntar el gol inicial marcat al minut 9 de la primera part per les asturianes. Les vilanovines han reaccionat al segon temps, quan als 6 minuts de joc Maria Córdoba ha igualat el marcador. Quan faltaven vuit minuts per acabar, l’argentina Daiana Silva ha fet embogir Les Casernes en posar per davant el Vilanova des del punt de penal i posar-ho tot de cara per guanyar el partit i la Copa. A partir d’aquí, el Gijón ho ha intentat tot però el Vilanova ha sabut aguantar les envestides, en bona part gràcies a la bona feina feta sota els pals per la portera Cate Ortega, que ha estat nomenada millor jugadora de la final.

Les vilanovines van començar donant la primera sorpresa del torneig en el tercer partit de quarts de final celebrat divendres al vespre, en què es van imposar per 2-1 el CP Manlleu, que és líder a la lliga. Com a la final, les vilanovines van haver de donar la volta al marcador. Van marcar primer les osonenques, al principi del segon temps, i van remuntar amb gols de la golejadora xilena Catalina Flores i altre cop Silva, a nou minuts pel final. I en semifinals, dissabte, les del Garraf es va endur el partit davant el CP Vila-sana per 1-0, amb l’únic gol del partit marcat per Maria Figuerola poc abans de la mitja part.

Jofre Vila, entrenador del primer equip femení del CP Vilanova des de mitjan mes de gener, ha estat el revulsiu que esperava la directiva, que suma així la segona Copa, després de la de 2009, quan va guanyar 10-1 al CP Alcorcón a la final.