L’escriptor vilafranquí David Monteagudo publica “Avui he deixat la fàbrica”

0
675

David Monteagudo presentarà dimecres el seu darrer llibre, Avui he deixat la fàbrica (Rata Editorial), una recopilació de 66 peces la majoria de les quals van aparèixer publicades per primera vegada a la col·laboració setmanal que l’escriptor vilafranquí fa al setmanari El 3 de Vuit, així com algunes narracions de format més llarg inèdites fins ara.

El resultat és un conjunt de contes que evidencien el talent d’un autor amb una capacitat de crear retalls de vida i portar-los al límit de la realitat, fins a aquell territori on es confon el fet oníric amb el fet real. Són històries imaginades –i imaginàries–, de persones anònimes amb les quals l’autor conviu o es troba diàriament quan surt amb bicicleta o camina pels carrers de Vilafranca. Però en aquests relats curts aflora tothora la personalitat de l’autor, sigui a través de la mirada o perquè allò que explica forma part de la seva biografia. En aquest sentit, Monteagudo ha manifestat que el llibre ha estat també un exercici d’introspecció i de cerca personal.

La presentació tindrà lloc a l’Escorxador a les vuit del vespre i consistirà en una conversa de l’autor amb Jordi Llavina i César Martín.

FER UN COMENTARI