Demà pots ser tu

0
278

Demà pots ser tu. Aquest és el lema de l’oportuna campanya que aquesta setmana ha començat Òmnium Cultural, apel·lant directament a tota la ciutadania per fer veure que l’escalada de repressió que està duent a terme l’Estat sobre Catalunya, sobre els catalans, és en realitat un atac a qualsevol mena de dissidència que hi pugui haver en relació al pensament únic que vol imposar la ultradreta nacionalcatòlica que governa l’Estat, amb la connivència, aquiescència i suport explícit del tripartit del 155 (PP, Cs i PSC-PSOE).

Ara li ha tocat el torn a Trapero. L’heroi –fins aleshores quasi anònim– que va resoldre els atemptats de l’agost a Barcelona i Cambrils i l’explosió d’Alcanar en tan sols una setmana, amb una sabata i una espardenya (perquè l’Estat veta als Mossos la compra d’armes des de fa més d’un any; perquè va amagar que el cervell de l’atemptat era en realitat un confident de les clavegueres de l’Estat, i encara es desconeix la connexió que en aquell moment el Gobierno hi tenia, amb el jihadista; i perquè no facilita als Mossos tota la informació policial que podria ser d’interès per prevenir atemptats terroristes) serà ara processat pels delictes de sedició i d’organització criminal. Espanya no té aturador, no té vergonya; i vol engarjolar també el policia que va posar als ulls de tot Europa, de tot el món, que Catalunya pot tenir un cos policial de primera, quan és governat des d’aquí. La diferència amb quan qui el mana és el 155 és palmària: l’1 d’octubre van retirar totes les urnes que van poder
–moltes més que els cossos repressors de l’Estat– sense donar ni un sol cop de porra; perquè l’objectiu de la policia és protegir la població, no atonyinar-la; ara que la manen el Millo i el Zoido, la seva resposta a les manifestacions de protesta –un dret constitucional, eh!– són els cops de porra.

Cal no oblidar en cap moment quin és el motiu adduït per l’Estat per tornar als anys de la televisió en blanc i negre. Votar. La gent volia votar. El Govern va facilitar que la gent pogués votar. I els Mossos ho van intentar impedir, però mai per la força. Votar. Això és el que els va molestar. Votar. Gran delicte. Sedició, rebel·lió, organització criminal, odi. Votar. Més de dos milions de delinqüents. I cada dia en serem més. Demà pots ser tu. Per votar.

FER UN COMENTARI