El Penedès s’ha aturat quasi completament i s’ha mobilitzat com mai amb l’aturada nacional convocada arran de les càrregues policials de diumenge i per seguir amb el procés d’independència que el referèndum de l’1-O va avalar

 

Al Penedès, com la resta de Catalunya, hi està havent un seguiment massiu de l’aturada general protestar contra la brutal actuació policial que va tenir lloc a Catalunya durant el referèndum d’autodeterminació de l’1-O . Els actes de protesta al territori ja s’han iniciat a primera hora del matí, quan centenars de persones han tallat diverses carreteres al seu pas per les comarques pendesenques.

Ja abans de les 7 del matí un piquet ha tallat el trànsit de trens a l’estació de Vilafranca en direcció Barcelona. Tot seguit s’ha dirigit cap a l’autopista AP-7 i l’han tallat també, entre 200 i 300 persones, a l’alçada de la carretera C-15 en direcció nord. En paral·lel s’ha tallat la mateixa AP-7 en direcció sud a Sant Sadurní, i tractors i veïns de Subirats han tallat l’N-340 a l’alçada d’Ordal. El Penedès, doncs, ha quedat bloquejat en les seves principals vies de comunicació. Més tard, tractors han tallat la C-15 entre la Granada i Puigdàlber i al Baix Penedès s’ha tallat l’N-340 a l’Arboç.

El tall que ha durat més ha estat el de l’AP-7 en direcció nord, amb cues que han arribat de Vilafranca a Tarragona. Els manifestants, cap a 3/4 de 9, han anat caminant fins a la sortida dels 5 Ponts, on han deixat l’autopista per dirigir-se al centre de Vilafranca. En paral·lel, totes les ADF del Penedès Garraf han sortit al carrer i s’han manifestat per Vilafranca amb una marxa sorollosa amb els seus vehicles.

Els piquets han pogut tancar establiments que havien obert com el Mercadona de la Girada i el Carrefour Express del carrer Santa Digna. També hi ha hagut manifestacions multitudinàries al Vendrell i els piquets han tancat el Mercadona del Vendrell.

Cap a les 12 del migdia hi ha hagut a la plaça de la Vila i plaça Sant Joan de Vilafranca la manifestació més massiva mai vista, que després ha desfilat fins a la rambla de Nostra Senyora encapçalada per les ADF. Un cop a la rambla de Sant Francesc, s’ha trobat amb una concentració de tots els vehicles de les ADF i amb una tractorada que arribava per la carretera de Sant Martí. D’altra banda, la majoria d’empreses de la vila han tingut tancat.

Concentració històrica també a Vilanova
A Vilanova aquest migdia també s’ha viscut la manifestació més gran de totes les que es recorden. Els manifestants han recorregut els carrers del centre i han passat també per davant de la caserna de la Guàrdia Civil. A la plaça de la Vila, plena de gom a gom, han ballat amb to festiu i cantat al ritme de la turuta, la música de les comparses. La majoria de comerços s’han sumat a l’aturada i alguns establiments de la rambla, com els el grup Inditex, han abaixat la persiana l’estona que ha durat la marxa.

Pel que fa al Vendrell, el seguiment de l’aturada ha estat també massiu. La concentració en rebuig a la violència efectuada per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil durant el referèndum de diumenge, ha tingut lloc a la plaça Vella a les onze del matí i ha estat convocada pels representants dels treballadors de l’Ajuntament del Vendrell.

Per aquesta tarda, a les sis, hi ha també convocades concentracions davant dels ajuntaments de totes les capitals de comarca.

Consulta la fotogaleria

 

FER UN COMENTARI