Les obres de rehabilitació i ampliació ja estan enllestides i divendres que ve es faran visites guiades a l’edifici

El mes de febrer l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes reobrirà les portes. Ho farà gairebé sis anys després que es tanqués i un cop acabada la primera fase de les obres. Amb un pressupost d’1.600.000 euros, la meitat dels quals aportats per la Diputació de Barcelona, en aquesta intervenció s’ha construït de nou la coberta (afectada pels tèrmits), s’ha rehabilitat de dalt a baix l’edifici i s’ha ampliat amb la construcció d’una sala polivalent i un espai on es preveu que s’instal·li Ràdio Ribes. També s’ha urbanitzat l’exterior de la plaça de la façana del davant.

L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha explicat que “hem fet una rehabilitació perquè la Casa de la Vila sigui un edifici funcional, transparent i modern perquè la ciutadania hi pugui fer totes les seves gestions. Però alhora no hem volgut perdre aquells elements històrics, com, per exemple, la sala de plens que és una joia emblemàtica. Hem conservat i restaurat diferents espais i mobiliari de la mà de l’artista local Tòfol Almirall”. A la planta baixa s’han redistribuït els espais, molt més diàfans, per ubicar-hi el vestíbul principal i l’Oficina d’Atenció Ciutadana, i la primera planta manté la part noble de l’edifici amb la sala de plens, les dependències de l’Alcaldia i Secretaria.

La intenció és que l’Ajuntament s’obri a primers de febrer. El primer servei que s’hi traslladarà serà l’Oficina d’Atenció al Ciutadà i, posteriorment, s’hi aniran incorporant altres departaments com Alcaldia i Secretaria.

El 19 de gener s’organitzarà una jornada de portes obertes perquè tots els veïns puguin conèixer l’edifici rehabilitat. Es faran visites guiades al matí i a la tarda, prèvia inscripció al 93 119 59 27 o per correu electrònic a info@tempsdelleure.cat. A més, el pregó de la festa major de Sant Pau es farà l’endemà, a les 18 h, a la sala de plens de la Casa de la Vila.

Inici immediat de la segona fase
Així que s’obri la Casa de la Vila, començarà la segona fase de les obres, consistent en la finalització de l’habilitació del segon pis i en la urbanització del pati posterior de l’Ajuntament. Si tot va segons el previst, a finals de 2018 les obres estaran enllestides.

Plaga de tèrmits
L’Ajuntament es va tancar el juny del 2012 després que es detectés una plaga de tèrmits a la coberta, amb els problemes estructurals que això comportava. Les obres van començar l’abril de 2015 i d’aleshores ençà s’han hagut de superar diferents entrebancs, el més destacable la fallida de l’empresa adjudicatària, que va fer endarrerir notablement l’obra.

FER UN COMENTARI