Ahir dijous, a dos quarts de quatre de la tarda, els Mossos d’Esquadra van rebre un avís segons el qual una persona amb una arma llarga hauria ferit un policia local a Gavà i hauria fugit. Immediatament,els Mossos, en col·laboració amb la Policia Local de Gavà, van activar un dispositiu de tancament de Gavà per tal de localitzar i detenir l’autor dels fets ja que gràcies a la col·laboració ciutadana es disposava de la marca, color i matrícula del vehicle.

Els Mossos, en un punt estàtic de control, van detectar el vehicle que circulava a gran velocitat per la C-31, i li van demanar que s’aturés fent indicacions policials però aquest va fet cas omís i va intentar atropellar als agents, motiu pel qual els li van disparat diversos trets. El seguiment del dispositiu a través de l’helicòpter, que es va activar immediatament, va permetre localitzar el vehicle abandonat  a l’entrada d’una urbanització de Canyelles.

2017_07_07_Dispositiu

Posteriorment, l’helicòpter va detectar un home que caminava amb dificultats per una zona boscosa de la urbanització i el pilot va anar donant indicacions als agents de l’Àrea de Recursos Operatius (ARRO) de la Regió Policial Metropolitana Sud desplegats a la zona per tal que l’anessin envoltant fins que el van poder detenir. També van recuperar l’arma llarga amb què hauria comès els fets.
L’home, de nacionalitat espanyola, té 44 anys, i no li consten antecedents. Va ser traslladat a un centre hospitalari amb ferides a les extremitats.
El portaveu del cos de Mossos d’Esquadra va descartar ahir a la tarda, en una roda de premsa d’atenció als mitjans de comunicació, que s’hagi tractat d’una acció terrorista, com s’havia pensat en un primer moment atès en la situació actual de 4 sobre 5 d’alerta terrorista.

FER UN COMENTARI