El 4 de 8 se’ls resisteix als Bordegassos a Ribes

0
309

Per primer cop aquesta temporada, els Bordegassos de Vilanova van portar a plaça el 4 de 8 i es van quedar amb les ganes d’assolir-lo. Malgrat col·locar dosos, el castell es va acabar desmuntant en la diada de festa major de Ribes, dissabte a la tarda a la plaça Marcer, i la torre de 7 no es va assolir fins al segon intent (el primer, desmuntat), de manera que tot i no caure, la diada se’ls va fer als vilanovins força costeruda.

Cal destacar que el 4 de 8 presentava diversos canvis per baixes forçades. L’assaig de divendres els havia indicat que podia anar bé, però a l’hora de la veritat el castell va pujar lent, amb mal encaix de segons amb la pinya, males mides i el més assenyat va ser fer-lo baixar. El seu millor castell seria, doncs, la torre de 7, que arribava a la segona per indecisió dels menuts. Els vilanovins creuen que milloraran la seva confiança si tornen a bastir torres de 7 senceres a assaig, com feien l’any passat. Els seus altres castells van ser el 5 de 7 (que l’últim dia havien carregat) i un 3 de 7 lleuger, amb terços de vuit a segons, i el pilar de 5.

La Jove de Sitges va sumar el primer 4 de 7 amb l’agulla de l’any en una plaça que se senten seva, a més del segon 5 de 7, i els Castellers de les Roquetes van tenir en la torre de 6 el seu millor castell.

FER UN COMENTARI