Envien a judici l’actor vilanoví Toni Albà per un delicte d’injúries

0
335
L'actor Toni Albà a la plaça de la Vila de Vilanova, amb una pancarta de "Llibertat presos polítics" al fons. Imatge del 6 de juny de 2018. FOTO: ACN

El Jutjat d’Instrucció número 5 de Vilanova va decidir dimecres enviar a judici la investigació contra l’actor Toni Albà per un delicte d’injúries, per haver publicat una desena de tuits fent broma sobre temes relacionats amb la judicatura i les forces i els cossos de seguretat. El magistrat considera un agreujant el fet que l’actor hagi difós les seves opinions burlesques a través d’una xarxa social on té milers de seguidors, alhora que assegura que el contingut de les publicacions supera els límits de la llibertat d’expressió.

En declaracions a la sortida dels jutjats, Albà va afirmar que la “justícia està atacant la llibertat d’expressió de tothom”, fet que considera “intolerable”. En aquest sentit, l’actor va insistir que els tuits que han desencadenat la causa judicial són “una absurditat molt bèstia” i els va situar en el marc de la seva feina com a “bufó”. “Ells –en referència a la Fiscalia i el jutge– decideixen i posen en boca meva coses que jo no he dit”, va denunciar Albà, subratllant que les seves publicacions es basen a “fer riure”.

Pendent de quina serà la petició de pena que farà la Fiscalia per a la celebració del judici –que la defensa preveu de cara a la tardor– i a l’expectativa de quina serà la sentència final, Albà va avançar que, si finalment el condemnen, està disposat a “anar fins al final”. L’actor es referia així a la intenció de recórrer la sentència al Tribunal Europeu de Drets Humans, a Estrasburg: “Penso recórrer tot el que es pugui, perquè estan atacant un dret fonamental de l’home com és la llibertat d’expressió”, va concloure.

FER UN COMENTARI