Aquesta tardor el primer bus 100% elèctric i sense conductor de Catalunya circularà per vuit municipis catalans. El Vendrell serà un d’ells.

La Generalitat de Catalunya ha presentat la posada en circulació del primer bus autònom a Catalunya. El bus (anomenat Èrica per les inicials de les paraules elèctric, revolucionari, intel·ligent, compartit i amable), circularà per vuit municipis catalans entre el 7 de setembre i el 28 d’octubre.

La gira començarà a Sant Cugat del Vallès i continuarà per Terrassa, Sabadell, Girona, Reus, El Vendrell, Martorell i Vic. El projecte ha estat liderat per l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU); el seu president, Jordi Xena, ha declarat que els dos objectius principals de la ruta són donar l’oportunitat de conèixer “un sistema de transport de desenvolupament tecnològic important pel futur” als ajuntaments, i que la població d’aquests municipis i la resta de Catalunya pugui observar en primera persona els avantatges i possibilitats del bus sent ells mateixos “els protagonistes d’una experiència innovadora”. Xena també ha explicat els requisits per a cada municipi a l’hora de participar en la gira: la possibilitat de recarregar un vehicle elèctric, una zona restringida per a altres vehicles i bona cobertura de GPS.

El vehicle, fabricat per l’empresa nord-americana EasyMile i amb la francesa Transdev com a operadora, és elèctric, té capacitat per a 12 persones, sis assegudes i sis dretes, i la seva velocitat de circulació és de 18 km/h. Les rutes que realitzarà, d’entre 300 i 500 metres, seran enregistrades prèviament amb una sèrie de processos informàtics, d’uns dos dies de durada.

Els recorreguts, totalment gratuïts, només constaran d’una parada d’inici i una de final, i un enginyer especialitzat en el funcionament del bus serà en tot moment a l’interior per “ser d’ajuda als usuaris”. A més, una carpa informativa serà a les dues parades de cada municipi, i una enquesta realitzada per la Universitat de Barcelona permetrà a les institucions conèixer les opinions dels ciutadans que pugin al bus.

FER UN COMENTARI