Els Bordegassos exhibeixen domini del 4 de 8 i la torre de 7

0
254

Malgrat no disposar de tots els components del pom de dalt, els Bordegassos de Vilanova van poder repetir diumenge al migdia a la plaça de les Cols, en la diada de La Grallada, els seus millors castells, el 4 de 8 i la torre de 7. Construccions que ja formen part del seu repertori habitual i de les quals estan demostrant gran domini. Amb tot, la diada no va començar bé. L’assaig de divendres havia mostrat dubtes en el carro gros, i el primer intent va tornar a quedar en desmuntat per indecisió de la canalla, amb dosos col·locats, tot i mostrar-se sòlid. La part positiva és que la colla va demostrar caràcter, capacitat de reacció i al segon intent van descarregar-lo, amb un canvi al pom de dalt, només una mica treballat durant el descens. El quart de l’any.

La torre de 7 va ser el segon castell, amb un enxaneta més gran de l’habitual. L’ensurt del dia, curiosament, va arribar en el castell més assequible, el 5 de 7, que va quedar en només carregat, per una incidència a la part alta del castell. Van acabar amb el pilar de 5. La Jove de Tarragona hi va fer els 3 de 9 amb folre i 5 de 8; els Moixiganguers d’Igualada, tripleta de vuit; i els Castellers de Sant Cugat, la clàssica de vuit.

La vigília, en la diada de festa major de Sant Pere a Baix-a-Mar, els de groc terrós van bastir els 3 , 5 i 4 de 7, amb una ronda extra de torre de 6, el pilar de 5 i quatre reivindicatius amb els lemes “Llibertat presos polítics” i “Democràcia”. Els Castellers d’Esparreguera van fer 3 i 4 de 7, 4 de 7 amb agulla i pilar de 5.

FER UN COMENTARI