Els Tastavins premien els 35 millors vins de la DO Penedès de 2017

0
388

L’Acadèmia Tastavins i el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Penedès han guardonat els 35 millors vins del 2017 de la DO, en una gala al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona, que va tenir lloc dijous. S’hi van presentat 120 mostres i després del tast a cegues d’un grup de sommeliers experts, el celler Albet i Noya va ser un dels grans guanyadors amb sis guardons. L’acte de lliurament de premis del 52è Concurs Tastavins de Vins de Qualitat DO Penedès va ser presidit pel president en funcions del Parlament, Josep Costa.

Pel que fa als blancs, el Subur, del Celler de l’Hospital/La Xarmada, es va endur l’or al millor vi blanc jove, seguit del Freyé Xarel·lo Chardonnay de Domènech Vidal i del bronze del Vinya d’en Lluc, de Jaume Llopart Alemany. Pel que fa als blancs criança, l’or va ser per a l’Albet i Noya Col·lecció, el Macabeu de Mas Rodó es va fer amb la medalla de plata i el Manuela de Naveran, de Sadeve, amb el bronze.

Els Tastavins han guardonat amb l’or al millor negre jove el Pupitre Negre, de Castell d’Or, seguit del Pere Punyetes Negre 2017 de Berral i Miró i de l’Albet i Noya Curiós. Pel que fa als criança, el Reserva Martí d’Albet i Noya ha guanyat la medalla d’or i la Milana, també d’Albet i Noya, la de plata. El Gran Prínceps, de Canals Munné, ha rebut la medalla de bronze.

El Clot dels Oms, de Ca n’Estella, ha rebut la medalla d’or al millor vi rosat. El jurat també ha lliurat la medalla de plata al premiat el Petjades, de Torelló Llopart, i la de bronze al Rosat Jaume Llopart Alemany, de Llopart Güell.

Pel que fa als escumosos, l’Aymar Brut Reserva 2014, de Castell de Pujades, ha rebut l’or al millor clàssic Penedès, seguit de la Grana, de Mas Bertran i del Brut 21 barrica d’Albet i Noya.

I d’entre els millors xarel·los DO Penedès, el Gran Blanc Prínceps, de Canals Munné, ha guanyat l’or, el Xarel·lo Jaume Llopart Alemany, de Llopart Güell, la plata, i el Cultivare Xarel·lo de Domènech Vidal, el bronze.

FER UN COMENTARI