En relació al referèndum

0
135

Després del posicionament del divendres passat respecte la decisió de l’alcalde del Vendrell de no cedir espais electorals municipals per al referèndum d’autodeterminació de 1 d’octubre i també després d’algunes peticions d’abandonar l’equip de govern, l’executiva local del PDeCAT vendrellenc ha decidit els següent:

L’executiva local segueix reiterant que farà tot el possible perquè els vendrellencs puguin votar, establint amb la Generalitat els espais necessaris perquè la votació sigui una realitat. No ens doblegarem, seguirem ferms amb aquest posicionament i donem suport a tots els alcaldes i alcaldesses que sí que han volgut col·laborar amb la Generalitat i ara els persegueix la justícia espanyola, demostrant una vegada més el poc sentit democràtic del govern de l’Estat espanyol i la manca de separació de poders actual.

Així mateix, l’executiva del PDeCAT del Vendrell ha decidit no abandonar l’equip de govern per diversos motius. En primer lloc, perquè el projecte de renovació engegat fa dos anys ha realitzat més d’un 65% del programa electoral, però encara s’han de culminar projectes començats i millorar els projectes en marxa. Aquesta feina quedaria a mig fer i creiem que el Vendrell no es pot permetre més entrebancs.

En segon lloc, perquè el compromís del PDeCAT local amb la democràcia i la independència de Catalunya és inequívoca. Una hipotètica sortida de l’equip de govern implicaria que els únics socis possibles per formar govern amb el PSC serien el PP i Ciutadans, fet a què ens oposem frontalment. El Vendrell no ha d’estar governat únicament per partits que no respecten la voluntat del poble de Catalunya d’expressar-se i ser, amb ple dret, com qualsevol altre estat europeu.

Per últim, volem seguir animant tots els demòcrates a defensar el seu dret a expressar la seva voluntat respecte el futur polític de Catalunya i a manifestar-se tantes vegades com faci falta perquè es respectin aquests drets fonamentals.

PDeCAT del Vendrell

FER UN COMENTARI