Encara hi sou a temps

0
133

El govern municipal de Mediona, com una minoria d’arreu de Catalunya, ha decidit no donar suport oficial al referèndum convocat pel Govern
de la Generalitat per a l’1 d’octubre. L’assemblea local de l’ANC i d’Òmnium mostrem la nostra total disconformitat amb aquesta decisió.

El poble de Mediona ha expressat en les darreres eleccions el seu sentir polític. Per una banda, ha donat de forma majoritària la responsabilitat del govern municipal al PSC, i per una altra, s’ha mostrat de forma amplíssimament majoritària a favor del procés sobiranista
en les eleccions al Parlament de Catalunya, al Congrés i Senat i al Parlament Europeu, optant per partits polítics favorables a la independència de Catalunya: ERC, la CUP i el PDeCAT.

Aquesta dicotomia demana a l’equip de govern una visió àmplia de la seva responsabilitat vers els seus representats. En aquest sentit, hem donat reiteradament el nostre suport a l’Ajuntament en el seu posicionament sobre el 9-N i en altres actes i gestos. Però ara tocava fer un pas més en aquesta direcció, en defensa de la posició d’una àmplia majoria de veïnes i veïns, i la resposta ha estat negativa. L’altre dia, al Palau de la Generalitat, entre 760 alcaldes, Mediona no hi era.

I ara ens trobem en campanya, ja no només en una campanya pel sí o pel no a la independència. Estem en una campanya molt més àmplia,
a favor de la llibertat d’expressió, del dret de reunió i manifestació, de la llibertat de premsa. En aquest moment la resposta del govern de l’Estat espanyol a la nostra voluntat de decidir està vulnerant uns drets molt més fonamentals que el de l’autodeterminació. Això ja no va d’”indepes” o d’unionistes.

Però encara hi sou a temps, falten pocs dies però encara hi sou a temps. Sou a temps de posar-vos davant, al costat o al darrere del poble, però no d’esquena, d’esquena mai! Els veïns i les veïnes de Mediona som conscients de les vostres tensions (personals, polítiques), de les vostres pors (que també són les nostres), però si veniu amb nosaltres, quan toqui ser-hi, hi serem, i junts serem més forts.

Encara hi sou a temps, veniu! La història i el futur ens criden a lluitar per la dignitat d’ésser, de pensar i expressar-se diferent, de parlar en llibertat, de debatre i escriure sense por, de poder fer trobades i reunions sense que vingui un policia a demanar la documentació. Avui parlem de llibertat, de dignitat, i vosaltres, els nostres representants al municipi, heu de ser-hi. Veniu, hi sou a temps!

ANC Mediona i Òmnium Mediona

FER UN COMENTARI