Luis Berbel, president del Sindicat del Taxi de Catalunya, Xavier Lluch, president del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, Alfred Martínez, conseller comarcal de Mobilitat, i Joan Prat, director general de l'Associació de Municipis per a la Mobilitat i el Trasnport Urbà (AMTU).

Aquesta tarda s’ha presentat el servei de taxi conjunt a la comarca, en funcionament des del passat 1 de gener. El nou servei, impulsat des del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, compta de moment amb l’adhesió de 25 dels 27 municipis del territori, els quals s’han posat d’acord per a gestionar-lo de manera unitària. Tal com va explicar el conseller comarcal de Mobilitat, Alfred Martínez, amb el nou servei “es pretén contribuir a resoldre el problema de mobilitat que tenim a la comarca, que compta amb molts nuclis aïllats, municipis on no hi arriba el tren, un transport de bus limitat i un percentatge de persones majors de 65 anys que arriba al 17,3%”.

Crear una àrea territorial de prestació conjunta tindrà importants beneficis tant per a la ciutadania com per al sector del taxi. Per una banda, els habitants dels municipis que no tenen llicències (les Cabanyes, Font-rubí, Puigdàlber, Sant Quintí de Mediona, Santa Fe, Torrelavit i Vilobí) podran accedir al servei de forma legal i, per altra, els taxistes amb llicència d’un municipi amb poca població podran donar servei legalment en punts d’afluència d’altres localitats. A més, facilitarà la contractació de transport públic a demanda i permetrà que hi hagi servei de taxi a la comarca les 24 hores els 365 dies l’any.

El president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, va avançar que properament es crearà una comissió de seguiment que vetllarà pel seu bon funcionament. Estarà integrada pel Consell Comarcal, l’Associació de Municipis per a la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), la Generalitat i el Sindicat del Taxi i s’encarregarà, entre altres qüestions, de regular les tarifes, supervisar la necessitat d’autoritzar noves llicències, establir els mecanismes de concertació del servei i unificar les característiques dels vehicles.

Actualment a Catalunya hi ha 18 àrees de prestació conjunta de servei de taxi. La de l’Alt Penedès, però, és la primera que agrupa tota una comarca. A hores d’ara compta amb l’adhesió de tots els municipis menys Sant Martí Sarroca i Sant Llorenç d’Hortons, que es preveu que s’hi sumin en els propers mesos.

FER UN COMENTARI