ERC reclama al govern vilafranquí un pacte de ciutat en matèria d’habitatge

0
270
Josep Álvarez, Pere Sàbat i Mònica Hill, davant la Casa Feliu.

El grup municipal d’ERC ha reclamat al govern vilafranquí un pacte de ciutat en matèria d’habitatge que vagi més enllà d’un mandat i que permeti planificar les línies estratègiques per als propers vint anys. Recorden que a Vilafranca actualment hi ha un miler de pisos buits i una necessitat evident de famílies que necessiten una llar perquè no poden fer front als 550 euros que de mitjana costa un lloguer a la vila. 

Davant d’aquesta situació, proposen ampliar en 100.000 euros la partida destinada al programa de rehabilitació d’habitatges Vilafranca Inclusió, que permet tornar a posar en circulació pisos buits amb un lloguer social i alhora donar feina a persones en situació d’atur.

Segons la portaveu republicana, Mònica Hill, el programa actualment només contempla actuacions d’arranjament a la Casa Feliu, on s’hi preveuen rehabilitar dotze pisos. Una quantitat que considera “insuficient” davant la demanda que hi ha tant de propietaris que volen posar a disposició el seu habitatge per a ser rehabilitat com de famílies que necessiten una llar a un preu assequible.

Per Josep Álvarez, impulsar aquest programa “és només una qüestió de voluntat política”. En aquest sentit, Pere Sàbat ha demanat al govern una actitud “més activa en aquest tipus de polítiques i que no es dediqui només a fer pedaços”.

FER UN COMENTARI