El grup municipal d’ERC de Vilafranca ha anunciat que en el proper ple presentarà una moció demanant que s’impulsin espais de memòria en places i carrers de Vilafranca que serveixin per reivindicar i divulgar personatges o capítols de la història de la vila. “Tenim la gent, els esdeveniments i la història, ens en sentim orgullosos i ho hem d’explicar” va argumentar el regidor Pere Sàbat.

Des d’ERC es pensa en plaques i senyals situats en diferents carrers i places per tal que ajudin a reivindicar aquest bagatge històric i cultural de la ciutat que ajudaria a entendre la Vilafranca actual. “Estem pensant en persones de perfil molt divers i que van col·laborar en difondre valors de justícia, solidaritat i llibertat, des de sindicalistes fins a pagesos, personatges de l’àmbit educatiu, mèdic, etc.” van apuntar Salvador Campamà i Raimon Soler, historiadors de la Comissió per a la Memòria, al mateix temps que subratllaven la importància de visibilitzar més referents femenins als carrers.

Pere Sàbat va insistir en el fet que la galeria d’il·lustres del saló de plens de l’Ajuntament no reflecteix la Vilafranca actual i va demanar, una vegada més, que es retiri el retrat de l’alcalde Juan Álvarez de Sisternas, que va ser alcalde de Vilafranca entre 1924 i 1929 durant la dictadura del general Primo de Rivera, i se substitueixi pel de l’alcalde republicà Felix Balaguer. “Demanem a l’Ajuntament que deixi de fer apologia de la dictadura a la sala de plens i retiri el retrat d’Alvarez” va manifestar.

FER UN COMENTARI