Estem convocats

0
326

Ara sí que va de debò. El Parlament de Catalunya primer i el Govern després van complir dimecres amb tot el que estava més que anunciat i van posar la directa, ja sense subterfugis, cap a l’1-O. Havien dilatat tan com havien pogut la topada frontal amb l’Estat, però ja no hi havia marge per a més. L’Executiu de Junts pel Sí, amb el suport de la CUP, ha assumit les responsabilitats que la ciutadania majoritàriament li havia encomanat a les urnes i ara és el poble qui ha de prendre la paraula. Ara som els ciutadans i ciutadanes de Catalunya els que estem interpel·lats a acudir a les urnes i prendre part activa en decidir el futur del nostre país.

El debat que hi ha hagut fins ara, el processisme, s’ha centrat massa en buscar la manera de convocar el referèndum i en saber si a les enquestes hem augmentat un 1% o si anem en reculada, i ens hem oblidat del debat més important, de fons, que és per a què volem un país nou. Amb tot, tots els informes que s’han redactat amb un mínim de rigor científic mostren clarament que Catalunya, els catalans, hi sortirem guanyant si fem la nostra via. Qui se n’hagi volgut adonar, ja ho haurà fet. A moltes desenes de milers de persones, els últims anys els ha caigut la bena dels ulls. I ara és hora de comptar-nos. Sabem que no serà fàcil arribar a l’1-O; que l’Estat té moltes armes i molta força per fer-hi front. Per això és tan important que ara els catalans, els demòcrates catalans, estiguem també a l’alçada de les circumstàncies en la nostra determinació de seguir formant part d’una societat democràtica, que dirimeixi els seus conflictes polítics amb el vot, i no deixar sols els que s’han jugat la pell per aconseguir-ho.

Perquè això va d’assolir la independència de Catalunya, sí, aquest és el propòsit. Però també va de democràcia. I de qualitat democràtica. I de corrupció. I de defensa de la llengua. I de les pensions. I de malbaratament de recursos. I de republicanisme. I de… En aquest sentit, tots estem convocats. Tots. Pensem el que pensem. És l’hora de la democràcia i cadascun de nosaltres hi té la seva responsabilitat. Estem convocats.

FER UN COMENTARI