Una estrella brilla en el teu cor

0
323

Com cada any arriba Nadal i els carrers s’engalanen esplendorosos i les cases s’omplen d’espurnes de llum; els bons desitjos ens arriben per tot arreu. Tot plegat són dies en què brollen els sentiments més dolços i entranyables que embolcallen petits i grans.

Però malauradament no és així per a tothom. Per algunes famílies aquest no serà un Bon Nadal. Potser serà el primer, o potser ja fa anys, que no són unes bones festes. Són dies difícils de viure, s’accentua la nostàlgia i s’enyoren aquells temps viscuts. El nostre cor està trasbalsat i ens acompanya el sentiment de tristesa.

Els absents s’enyoren cada dia, però ara arriba Nadal i tot és més evident. No hi som tots. Persones estimades que van compartir les nostres vides no hi són presents.

Quan les nostres vides travessen moments difícils, necessitem consol i esperança, necessitem repòs i temps. No podem accelerar-lo per tal d’estar millor, cal serenitat per transitar el camí i acceptar que les persones unes vegades vivim en temps de collita i d’altres en temps de sembra.

El dol és únic per a cada ésser humà, de la mateixa manera que ho és la forma en què ho expressem. Per això tots tenim dret a estar tristos, i a plorar, si així ho sentim. L’expressió de la tristesa o l’emoció no ens fan més dèbils, sinó més humans. Les llàgrimes contenen aquells petons que no podem donar; és tan bonic que despulla l’acte de plorar de qualsevol connotació negativa.

Però de vegades hi ha la falsa impressió que si no expressem el que sentim, si no en parlem, del dolor que ens arriba al cor, serà més fàcil, com si no hi fos, i, en canvi, si en parlem, pensem que potser podem ferir o incomodar a alguna persona. Compartir el dolor és sanador i parlar-ne ens ajuda. Fer veure que ningú hi pensa no és la solució, perquè no és veritat. No alcem murs de silenci que no beneficien ningú; respectar i respectar-se, expressar allò que sentim dins nostre, les nostres emocions és beneficiós per a tothom i facilita molt el dol. Posem, doncs, paraules a les nostres emocions. La vida s’expressa a través nostre, en cadascuna de les nostres experiències.

Segurament no serà el millor Nadal però serà el que tu hagis escollit per honrar la teva persona estimada. Ara hi ha una estrella que brilla en el teu cor. Busca dins d’ell quina és per a tu la millor manera d’homenatjar qui avui no és a taula, per tal que la seva llum il·lumini i nodreixi l’arbre de la teva vida.

Bon Nadal!

FER UN COMENTARI