El FC Vilafranca, a semifinals de la Copa Federació

0
1703
Afecció vilafranquina desplaçada al camp de Las Gaunas.

El FC Vilafranca segueix fent història i aquest vespre s’ha classificat per la semifinal de la Copa Federació de Futbol, després de perdre per 2-1 al camp de la SD Logroñés i fer valdre així el valor doble dels gols en camp contrari, ja que en el partit d’anada al Municipal de Vilafranca havia guanyat 1-0.

El partit, en un gran escenari com és el camp de Las Gaunas, ha estat molt igualat, amb una primera part en què han començat dominant els catalans i de mica en mica s’ha anat invertint. Els riojans s’han avançat en el marcador en el darrer minut. Tot un gerro d’aigua freda que igualava l’eliminatòria, que Boira s’ha encarregat superar amb un gol en el primer de la represa, després d’una centrada des de l’extrem que s’ha colat al fons de la xarxa. Un gol que deixava l’eliminatòria molt de cara per al degà penedesenc. Uns minuts més tard, amb el Logroñés grogui, Oribe encara marcaria un segon gol que hauria estat la sentència si no l’haguessin anul·lat per fora de joc. El Logroñés va passar a dominar però el Vilafranca mossegava en el contraatac. Quan mancaven deu minuts per acabar, els locals han fet el segon i han tornat a posar l’ai al cor dels penedesencs, que estaven a tan sols un gol de tornar a casa amb les mans buides. Però han resistit fins al final, no hi ha hagut més xuts a porta dels amfitrions, i el Vilafranca s’ha classificat. La seva gesta ha estat agraïda amb una forta ovació per l’afecció local, molt esportiva en tot moment.

Així les coses, el FC Vilafranca ha superat ja la segona ronda estatal de la Copa Federació, primer eliminant el PeñaSport de la 2a Divisió B navarresa, i ara fent-ho amb un dels candidats a pujar a 2ª B de la lliga de 3ª Divisió de la Rioja. Ara l’espera el sorteig de semifinals. Els rivals possibles són tres equips de 2a B: els valencians Atlético Saguntino i Ontinyent CF i el Pontevedra CF gallec.