El departament de Cultura de la Generalitat ha declarat la Festa de la Fil·loxera com a Festa Popular d’Interès Cultural, després que el passat mes de novembre fos inscrita en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya. Amb aquest reconeixement la festa es reivindica com una celebració que conté elements d’interès cultural de caire festiu i que gaudeix d’una àmplia acceptació popular.

Amb el foc i la música com a principals protagonistes, la Festa de la Fil·loxera recorda cada 7 i 8 de setembre, com a finals del segle XIX els sadurninencs van superar la plaga de la fil·loxera que va arrasar les vinyes de la capital del cava.

La Festa en xifres
L’Associació de la Festa de la Fil·loxera augmenta, any rere any, el nombre d’associats que formen part de l’entitat. Actualment en són 1.300. Mostra d’aquesta massa associativa són els 223 nens que participen en la Festa infantil del dia 8 al migdia o les 254 persones que fan possible la Festa gran que té lloc cada 8 de setembre a la plaça de l’Església.

Any d’aniversaris
Enguany la celebració viurà una edició especial marcada per diversos aniversaris: els 25 anys de la Festa de la Fil·loxera infantil, els 30 de l’aparició de les fil·loxeretes i els 15 de la Fil·loxera dels Avis.

FER UN COMENTARI