La Fundació l’Espiga, que es dedica a atendre persones amb diversitat funcional, serà l’entitat beneficiària de la 13a edició de la Nit Solidària que organitza el Rotary Club Vilafranca.

Els diners recaptats en el sopar benèfic, que se celebrarà l’1 de juny al Teatre Casal, es destinaran a finançar l’ampliació de la residència Graupera, que ha incorporat un edifici annex amb quatre habitacions dobles, que permetrà ampliar de 12 a 20 el nombre de persones ateses. La recaptació també servirà per dotar l’immoble de majors mesures de seguretat, com una cadira-eruga, que facilita la mobilitat, o una instal·lació per protegir els residents en cas d’incendi. Aquesta és la segona vegada que el Rotary Club escull un projecte de l’Espiga. L’any 2008 ja va col·laborar amb la mateixa residència Graupera, en aquella ocasió per moblar-la.

Concert solidari

Així s’ha donat a conèixer aquest dimarts, en un acte que també va servir per anunciar algunes col·laboracions amb entitats i fundacions de la ciutat. La més destacada és la que oferirà la Fundació Privada la Futura Local, que ha programat un concert solidari el 17 de febrer a l’Auditori del Fòrum Berger Balaguer. Hi actuarà un triplet de luxe format per Armando Jasso, tenor del cor del Liceu, la soprano grega Katia Paschou, i la pianista txeca Marie Malechová, que oferirà un repertori d’òpera del més alt nivell. El preu de l’entrada té un cost de 15 euros i es destinarà íntegrament al projecte de l’Espiga.

Una altra de les col·laboracions arribarà de la mà de les entitats esportives del municipi, que hi podran contribuir organitzant activitats com competicions o exhibicions amb l’objectiu de sumar esforços per recollir el màxim de recursos.

Prop de 500.000 euros recaptats

La Nit Solidària del Rotary Club és un esdeveniment festiu que des del 2005 recapta fons per a una causa solidària. Al llarg de les seves 12 edicions ha recaptat 478.627 euros, que s’han destinat a projectes i entitats com Sant Joan de Déu, Cáritas, mines anti-persona, Haití, Fundame (Atrofia Muscular Espinal), Fundació l’Espiga, Síndrome de Rett, el Rebost Solidari, el centre Ricard Fortuny (alzhemier), El Turó Salut Mental, la basílica de Santa Maria i la Fundació Enriqueta Villavechia. 

FER UN COMENTARI